مراسم رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس با عنوان «مخابرات غرب و شمال غرب» و به روایت سردار حسین باقری برگزار شد.
به گزارش سپاه نیوز؛ مراسم رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس به روایت سردار حسین باقری از مسئولان مخابرات سپاه کردستان، قرارگاه حمزه و قرارگاه نجف در دوران دفاع مقدس با عنوان «مخابرات غرب و شمال غرب» و با حضور دکتر تقی پور نماینده مجلس و وزیر اسبق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ سردار علی شادمانی معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء (ص)، سردار مهوری معاون فناوری اطلاعات ستاد کل سپاه، سردار مظلوم مسئول اسبق مخابرات سپاه، سردار یساول مسئول اسبق مخابرات نیروی دریایی، سردار مطهری مسئول اسبق مخابرات نیروهای زمینی، سردار حسین باقری از مسئولان مخابرات سپاه کردستان، قرارگاه حمزه و قرارگاه نجف در دوران دفاع مقدس و جمعی از مسئولین مخابرات قرارگاههای قدس، نجف و کربلا در دوران دفاع مقدس و سردار علیمحمد نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار شد.
در ابتدای این مراسم سردار دکتر علیمحمد نائینی مشاور فرمانده کل سپاه و رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس ضمن قدردانی از حضور مدعوین حاضر در جلسه گفت: درود خداوند بر همه رادمردان دوران دفاع مقدس 2570 رزمندگان شهید جبهه غرب و شمالغرب و ۳۵۰۰ شهید بیسیمچی و رزمندگان مخابرات و جنگال در دوران دفاع مقدس باد.
وی با اشاره به اینکه در جبهه غرب و شمالغرب علاوه بر مقاومت با دشمن خارجی در داخل هم درگیر گروههای ضدانقلاب بودیم، گفت: در غرب و شمالغرب علاوه بر اینکه فرماندهان باید خط پدافندی طولانی اداره میکردند با آفند هم جبهه را فعال نگه میداشتند و همزمان درگیر مقابله با ضدانقلاب بودیم. بخشی از ظرفیت در داخل درگیر بود و مأموریت مقابله با شورش و پدافند داخلی را داشتیم.
سردار نائینی با بیان اینکه تاکنون تاریخ شفاهی ۱۳ نفر از فرماندهان شاخص مخابرات و جنگ الکترونیک در دفاع مقدس در ۱۹۵ جلسه و ۴۵۰ ساعت برگزار شده است، در خصوص دیگر تألیفات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در حوزه مخابرات عنوان کرد: چهار اثر تاریخ شفاهی سرداران شیران نژاد، اسحاقی، مرحوم زارعی قبلاً انتشار یافته است. امروز هم آئین رونمایی کتاب تاریخ شفاهی سردار حسین باقری برگزار میشود.
وی افزود: علاوه بر کتب تاریخ شفاهی، در گروه مطالعات اجتماعی تألیف دو کتاب داستانی سردار مرحوم دکتر اصغر زارعی و سردار اسحاقی را در دست اقدام داریم. کتاب «حماسه امواج» نقش مخابرات در والفجر ۸ را قبلاً مرکز انتشار داده است. پروژه کتاب «اطلس مخابرات در دفاع مقدس» هم پایان یافته است و این در آستانه چاپ میباشد. کتاب کارنامه مخابرات سپاه در دوران دفاع مقدس هم تازه شروع شده و در حال پژوهش هست.
در ادامه مشاور فرمانده کل سپاه با بیان اینکه آشنایی بنده با سردار باقری از قرارگاه نجف است، یادآور شد: هر دو مسئول معاونت در دوره فرماندهی سردار مصطفی ایزدی بودیم. سردار حسین باقری، از مدیران ولایی، پرکار و پرتحرک، شجاع، متعهد و دارای ابتکار در کار بودند. مهمترین ویژگی ایشان صمیمی بودن با نیروها بود. بعد از جنگ هم از فرماندهان مؤثر در بخشهای مختلف نیروهای مسلح، سازمان بسیج، ستاد کل و وزارت دفاع و صنعت کشور بودند.
سردار نائینی با اشاره به اینکه مجری کتاب تاریخ شفاهی سردار حسین باقری از همرزمان زمان جنگ ایشان است، اظهار کرد: سردار سعید الفتی مجری این کتاب بوده است ایشان هم راوی و هم مرکز را بهخوبی میشناسد.
در ادامه سردار علی شادمانی با اشاره به فرماندهان شهیدی که در جبهه غرب و شمالغرب پایداری و از خود گذشتگی نشان دادند، گفت: یاد شهید ناصری، آبشناسان، صیاد شیرازی، داوود کریمی، شهید کاوه، شهید پیچک، محمود شهبازی، همدانی، محسن حاجی بابا، داوودآبادی را گرامی می داریم. همه این شهدا، فرماندهان بنده بودند و در دفاع از مرزهای غرب کشور حقیقتاً بر مجموعه جعرافیای گسترده، سازمان های متنوع و تا حدودی غیرمتجانس به خوبی فرماندهی کردند.
وی به تشریح نقش مخابرات در دفاع مقدس پرداخت و گفت: من اینگونه کار مخابرات در جنگ و پس از جنگ را تشریح می کنم که شما رگ های انسان موجود را در بدن تجسم بفرمایید، تمام وجود یک بدن مملو از رگ هایی است که در بدن قرار داده شده است. تا مادامی که خون در این رگ ها جریان دارد آن جسم زنده است، اگر اتفاقی بیفتد دشمن نفوذ کند اختلال ایجاد کند یک خلأیی در این جریان خون به وجود می آید، اگر نفوذ کند، از این خون با شنود دزدی کند یک خلأیی و یک اختلالی پیش می آید. ارتباطات هم حقیقتاً به این صورت بود.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء (ص) از نقش بی بدیل و سرنوشت ساز مخابرات در غرب و شمالغرب گفت و بیان کرد: قبل از حادثه پاوه، بعد از بیست و دوم بهمن که انقلاب پیروز شد بیست و پنجم، بیست و ششم، بیست و هفتم ناآرامی ها در کردستان شروع شد. سپاه هایی به صورت معجزه آسا بدون اینکه سپاه امکانات فناوری و ارتباطات داشته باشد تجهیز شدند و اسرار عجیبی در این تسریع اقدامات نهفته است. هیچ سپاهی بدون ارتباطات نماند. وقتی که ناآرامی ها شروع شد و واحدهایی از این سپاه ها در تمام این جغرافیای گسترده ایلام، کرمانشاه، سنندج، ارومیه و حتی همدان حضور پیدا کردند همگی دارای ارتباطات بودند.
سردار شادمانی با بیان این که نقش بی سیم چی بسیار تعیین کننده است، اشاره کرد: در سرما و گرما، زیر آتش شدید دشمن چه بی سیم چی هایی دیدیم که تکه پاره شده بودند دیدیم که گوشی دستشان بود. البته همه رزمندگان نقش حماسه آفرین بودند.
در ادامه دکتر رضا تقی پور وزیر اسبق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اقدامات خوبی که در حوزه دفاع مقدس صورت گرفته است، گفت: این اقدامات مؤثر میتواند ابعاد جدیدی از این مکتب را در جامعه رونمایی، روشن و تبیین کند.
نماینده مردم تهران در مجلس از ویژگیهای مهم مخابرات در جنگ را نوآوریها و خلاقیتها علیرغم همه کسریها و کمبودها مطرح و بیان کرد: در نگاه اول چون سلاح در دست نیروهای مخابرات نیست ممکن است بهعنوان یک رزمنده حضورشان خیلی ملموس نباشد ولی قطعاً بدون یک مخابرات موفق و بدون یک مخابرات مناسب هیچ جنگی و هیچ عملیاتی موفق نمیشد و این زحمات، تلاش، خلاقیتها و نوآوریهای دوستان بود که در عملیاتهای مختلف با چنگ و دندان توانستند که همراه با فرماندهان عزیز و معزز جنگ این موفقیتها را رقم بزنند.
وی سردار باقری را از پیشگامان نهضت بومیسازی و از حامیان جدی و مؤثر آن برشمرد و گفت: بحمدالله در سایه این تلاشها ما امروز شاهد شکوفایی در صنعت مخابرات و الکتریک در ابعاد مختلف هستیم، چه در زمانی که در نیروی مقاومت، چه در زمانی که در ستاد کل و در زمانی که در مسئولیت صنایع الکتریک ایران بودند به هر صورت این برکات تداوم داشته است، امیدواریم که ان شاءالله برکت وجودی ایشان در حوزه فضای مجازی کشور پرتوافشانی کند و انقلاب اسلامی بتواند از تجربیات همه شما عزیزان که در اینها سهیم بودید بهرهمند شود.
در ادامه سردار حسین باقری از مسئولان مخابرات سپاه کردستان و راوی کتاب «مخابرات غرب و شمالغرب» با تشکر و قدردانی از ریاست مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و همکاران این مرکز گفت: این نکته را باید عرض کنم که با اصرار زیاد دوستان در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس بنده اهتمام به بیان تاریخ شفاهی خود داشتم درحالیکه شرایط بنده بهگونهای است که واقعاً امکان اینطور برنامهها را ندارم ولی بههرحال قبول کردم و این کتاب الحمدالله برای مخابراتیهای دوران دفاع مقدس سند شد.
وی به تفاوت فعالیتهای بیسیمچیها در جبهه غرب و شمالغرب با جبهه جنوب اشاره کرد و گفت: عملیاتها در کردستان خصوصیتی داشتند و خلاف جنوب بیسیمچیها باید از قبل همراه اطلاعات به شناسایی میرفتند و حتی باید میجنگید. آنها افرادی با هوش بالا بودند.
سردار باقری به فرهنگ دفاع مقدس و مخابرات دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: بنده خدایی سه تا تئوری منفی (پ) داشت بعد ما تبدیل کردیم به سه تا تئوری مثبت (ت) که اخیر به 5 تا (ت) تبدیل کردیم. ت اول توکل، ت دوم توسل، ت سوم تلاش، ت چهارم تحمل و ت پنجم تعامل. این ها باعث شد که ما نصرت الهی را ببینیم و خدا را شاکر هستیم.
در این مراسم همچنین علاوه بر رونمایی از کتاب «مخابرات غرب و شمال غرب» از خانواده محترم شهیدان صفت الله مقدم و محسن فیاض از شهدای واحد مخابرات تکریم و تجلیل به عمل آید.