نسل نو، نگاه نو؛ بازتعریف استکبارستیزی در مدارس امروز

سردار مسلمی/

نسل نو، نگاه نو؛ بازتعریف استکبارستیزی در مدارس امروز

نسل نو، نگاه نو؛ بازتعریف استکبارستیزی در مدارس امروز
فرمانده سپاه کربلا با تاکید براینکه بازتعریف استکبارستیزی در مدارس امروز برای نسل نو که نگاه نو دارند ضروری است، گفت: برای آشنایی عمیق‌تر دانش‌آموزان با جنبه‌های مختلف خیانت‌های تاریخی قدرت‌های استکباری، به ویژه آمریکا و غرب، که خود باعث قوام روحیه مبارزه با استکبار در ذهن پرسشگر نوجوان می‌شود، لازم است محتوای آموزشی خاص و غنی‌تری در برنامه‌های درسی مدارس گنجانده شود.
کد خبر: ۲۱۶۳۵
يکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۸

سردار سیاوش مسلمی یکشنبه ۱۳ آبان به مناسبت روز استکبار ستیزی در گفت‌وگویی با خبرنگاران اظهار کرد: در دنیای پیچیده و پویای امروز، مفهوم استکبار ابعاد جدیدی به خود گرفته و فراتر از قدرت نظامی صرف است. 
 
وی با بیان اینکه امروزه قدرت‌های بزرگ جهانی از ابزارهای متنوع و پیشرفته‌ای مانند رسانه‌ها، فناوری اطلاعات، نفوذ فرهنگی و اقتصادی بهره می‌گیرند تا بر افکار و ارزش‌های ملت‌ها تأثیر بگذارند و به اهداف خود دست یابند، افزود: این رویکردها از جمله روش‌های نوین استکبار است که در قالب استعمار نرم به کار می‌روند و هدفشان سلطه‌گری در سطح فرهنگی و اجتماعی است. 
 
سردار مسلمی ادامه داد: در چنین شرایطی، جامعه نیازمند شناخت دقیق از این ابزارهای استعماری و استکباری و نیز روش‌های مقابله با آن‌هاست. 
 
فرمانده سپاه کربلا، تقویت آگاهی و روحیه ضداستکباری، به ویژه در میان دانش‌آموزان مدارس، به عنوان نسل آینده‌ساز جامعه ضروری دانست و گفت: چرا که آن‌ها با درک عمیق‌تر از این مفاهیم، می‌توانند در برابر تهدیدات فرهنگی و اجتماعی مقاومت و هویت ملی و استقلال فکری خود را حفظ کنند. 
 
این مسئول با اشاره به این نکته که روحیه استکبارستیزی در جامعه به خصوص در مدارس، نقش چندگانه و مؤثری دارد، خاطرنشان کرد: یکی از ابعاد اساسی این روحیه، تقویت حس مقاومت و استقلال‌طلبی در نسل جوان است. 
 
وی ادامه داد: دانش‌آموزان که در مرحله شکل‌گیری هویت و نگرش‌های خود هستند، در صورتی که از همان ابتدا با ارزش‌های استقلال و مقاومت آشنا شوند، در برابر فرهنگ‌های وارداتی و ارزش‌های ناهنجار خارجی کمتر آسیب‌پذیر خواهند بود. به این ترتیب، آنان از تبدیل شدن به مصرف‌کنندگان بی‌تفکر فرهنگ‌ها و الگوهای بیگانه مصون خواهند ماند. 
 
سردار مسلمی با بیان اینکه تقویت روحیه استکبارستیزی، تأثیر مستقیمی بر روی استقلال اقتصادی کشور نیز دارد، گفت: نسل جوانی که با ارزش‌های خوداتکایی و تلاش برای پیشرفت داخلی آشنا باشد، در آینده در عرصه‌های اقتصادی به خودکفایی و رشد تولید ملی بها خواهد داد و به جای وابستگی به واردات، بر ظرفیت‌های بومی و داخلی کشور تأکید خواهد کرد. 
 
فرمانده سپاه کربلا تصریح کرد: استان مازندران، با برخورداری از ۲۲۱ هزار دانش‌آموز بسیجی و ۱۷۱۰ شهید دانش‌آموز، ظرفیت‌های منحصر بفردی برای تقویت روحیه استکبارستیزی فراهم کرده است. 
 
این مسئول افزود: سپاه کربلا در حوزه بسیج دانش آموزی خود، با استفاده از شبکه گسترده و ظرفیت‌های قانونی برای کمک به نهادینه کردن این روحیه در بین دانش‌آموزان، تلاش می‌کند تا نسل جدیدی تربیت کند که دارای اعتماد به‌نفس و استقلال فکری باشد و مسئولیت خود را در قبال کشور به خوبی درک کند. 
 
سردار مسلمی با اشاره به اینکه بسیج با توجه به سابقه و تجربه‌هایی که در این زمینه دارد، قادر است بستری مناسب برای تربیت نسل آگاه و متعهد فراهم آورد، اظهار کرد: از جمله این ظرفیت‌ها، حوزه فرهنگی، آموزشی است که با برگزاری اردوهای فرهنگی مانند کاروان‌های راهیان نور و اردوهای جهادی و درس آمادگی دفاعی مدارس است که به دانش‌آموزان امکان می‌دهد با ارزش‌های انقلاب اسلامی و فرهنگ مقاومت آشنا شوند. 
 
به گفته سردار مسلمی، برنامه‌هایی مانند نمایشگاه‌های استکبارشناسی و برگزاری جلسات روایتگری و سیر مطالعاتی مرتبط می‌تواند با بهره‌گیری از مصادیق عینی خیانت‌های آمریکا و قدرت‌های استکباری به درک عمیق‌تر دانش‌آموزان از این مفهوم کمک کند. این برنامه‌ها دانش‌آموزان را قادر می‌سازد تا نه تنها از نظر فکری به قدرت تحلیل برسند بلکه از نظر روانی نیز در برابر تبلیغات و نفوذ فرهنگی بیگانه مقاوم شوند. 
 
فرمانده سپاه کربلا یادآور شد: پر واضح و مبرهن است که برای آشنایی عمیق‌تر دانش‌آموزان با جنبه‌های مختلف خیانت‌های تاریخی قدرت‌های استکباری، به ویژه آمریکا و غرب، که خود باعث قوام روحیه مبارزه با استکبار در ذهن پرسشگر نوجوان می‌شود، لازم است محتوای آموزشی خاص و غنی‌تری در برنامه‌های درسی مدارس گنجانده شود. 
 
این مسئول تصریح کرد: در این راستا، تدریس اسناد لانه جاسوسی و آشنایی با تاریخ خیانت‌ها و دخالت‌های بیگانگان علیه ایران در قالب‌ها و ابزارهای متنوع یادگیری و آموزشی می‌تواند به آگاهی و همبستگی ملی بینجامد. 
 
سردار مسلمی با تاکید براینکه آموزش این مباحث از دوره ابتدایی تا دبیرستان، به تدریج نسلی آگاه و حساس نسبت به ارزش‌های ملی و امنیت کشور پرورش می‌دهد، خاطرنشان کرد: همچنین، به کارگیری فناوری‌های نوین و شبکه‌های اجتماعی نیز می‌تواند به مؤثرتر شدن این آموزش‌ها کمک کند. 
 
وی افزود: به عنوان مثال، ایجاد پویش‌های دیجیتالی با محتوای مرتبط و تشکیل گروه‌های خبرنگاری دانش‌آموزی می‌تواند به نسل جدید این امکان را بدهد تا پیام‌های انقلابی و ضد استکباری را به زبان نسل خود منتقل کنند. 
 
بنا به اظهارات سردار مسلمی، تقویت روحیه استکبارستیزی در مدارس به عنوان یک راهبرد فرهنگی و اجتماعی، همواره ضرورت داشته و در شرایط کنونی نیز به شکلی ویژه اهمیت یافته است. 
 
فرمانده سپاه کربلا تصریح کرد: با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بسیج دانش‌آموزی و به‌کارگیری ابزارهای آموزشی و فرهنگی مختلف، می‌توان نسلی پرورش داد که در برابر تهدیدات فرهنگی و استعماری استوار بایستد و نقش مؤثری در حفظ استقلال و هویت ملی ایفا کند. 
 
این مسئول افزود: این رویکرد، نه تنها به ارتقای سطح آگاهی فردی دانش‌آموزان کمک می‌کند، بلکه در سطح کلان به استحکام امنیت و پایداری کشور نیز منجر می‌شود.