بسیج از مهمترین دستاوردهای انقلاب است
سردار قریشی جانشین سازمان بسیج مستضعفین سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه تهران بود.
وی در ابتدا سخنان خود گفت: بسیج هم قرین، همزاد و از مهمترین دستاوردهای انقلاب و فرزند امامین آن است.
وی افزود: بسیج مظهر مردم سالاری در کشورمان و به جهت اتصال به مردم و حمایت از نظام، از علل اصلی دشمنی دو قدرت مسلط در جهان طی ۴۰ سال گذشته با انقلاب است و رمز اصلی پیروزی و موفقیت کشور عزیزمان ایران، تشکیل بسیج و اتکای نظام به بسیج است.
سردار قریشی ادامه داد: تا قبل از پیروزی انقلاب یعنی تا سال ۵۷ هیچ کشوری بدون اتکا به یکی از دو قدرت مسلط بر جهان امکان ادامه حیات و تصمیم گیری در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را نداشت؛ هیچ انقلابی، هیچ کودتایی بدون نفوذ و حمایت یکی از دو قدرت مسلط بر دنیا شکل نمیگرفت. این روند از ابتدای شکلگیری دو قدرت مسلط بر دنیا تاکنون ادامه داشته است اما با انقلاب اسلامی در سال ۵۷ به رهبری امام راحل که با حمایت مردم و پشتیبانی مردم صورت گرفت و دشمنان با محاصره اقتصادی و تهاجمات نظامی و فرهنگی تلاش همه جانبه خودشان را برای تسلط مجدد بر کشور به کار گرفتند، حضرت امام با دوراندیشی تمام و با تشکیل بسیج به مقابله با هرگونه اقدام دشمن پرداختند؛ به گونهای که مقام معظم رهبری درباره تشکیل بسیج فرمودند: این کار الهام الهی بر قلب امام (ره) بوده است.
جانشین بسیج مستضعفین مطرح کرد: اصل تشکیل بسیج دو پیام مهم در پی داشت؛ اول اینکه به قدرتهای مسلط بر دنیای شرق و غرب تاکید کرد و این پیام را داد که بدون تکیه بر ابرقدرتها و فقط با تکیه بر مردم میخواهد کشور را اداره کند و اهداف والای انقلاب را محقق فرماید.
وی عنوان کرد: دوم اینکه این نظام یک نظام مردم سالار دینی است و برای عرصههای مختلف بر حمایت مردم اتکا دارد؛ تفکر بسیجی مورد تاکید حضرت امام بود به گونهای که فرمودند: اگر تفکر بسیجی بر کشور طنین انداز شد چشم طمع دشمنان از آن دور خواهد شد و بسیج را شجره طیبه عنوان کردند. شجرهای که در قرآن ثابت و حافظ شما معرفی میشود و طی بیش از ۴۰ سال گذشته و نزدیک به نیم قرن ما شاهد ایفای نقش بی بدیل بسیج در عرصهها مختلف کشور به ویژه در ۸ سال دفاع مقدس و مقابله با کودتاچیها و تجزیهطلبان تا مقابله با گروههای همانند داعش و کمک به مردم در حوادث و سوانحی مانند سیل و زلزله و اجرای واکسیناسیون فلج اطفال بودهایم.
سردار قریشی خاطرنشان کرد: بسیج نهالی بود که توسط حضرت امام وضع شد و تبدیل به درخت تناور گردید که ملت ما از سایه آن بهرهمند شد. لاکن به تناسب عرصههای مورد نیاز کشور و تنوع تهدیدات پیش روی دشمنان علیه جمهوری اسلامی و انقلاب، امام خمینی عزیز تدابیر و فرامینی را صادر نمودند که ابوابی روشن و حیات بخش را در مقابل مسئولین و فرماندهان بسیج و سپاه قرار داد.
جانشین سازمان بسیج یادآور شد: عنوانی از آن فرامین عبارت از اینکه فرمودند بسیج یعنی حرکت عظیم ملت ایران، بسیج یعنی حضور بهترین و با نشاطترین و با ایمانترین نیروهای عظیم ملت در میدانهایی که برای منافع ملی و برای اهداف بالای کشورشان به آنها نیاز است.
وی بیان کرد: هدایتهای نورانی فرماندهی معظم کل قوا، بابهای جدیدی را با انگیزههای مضاعف به مردم عزیزمان و مسئولین بسیج بخشید. به گونهای که امروز تحقق أَصلُها ثابِتٌ وَفَرعُها فِي السَّماءِ هستیم و بسیج در اقشار مختلف حضور فعال دارد.
سردار قریشی تصریح کرد: علاوه بر آن بر اساس فرمایش رهبر انقلاب هر کس که دل در گرو انقلاب دارد یا دلسوز منافع کشور است، آماده نقش آفرینی برای خدمت به مردم و به ویژه محرومین است، بسیجی است ولو اینکه عضو سازمان بسیج نباشد؛ بر این اساس طی سالهای گذشته ما شاهد ثمرات متعدد بسیج چه عضو سازمان چه کسانی که از روحیه بسیجی برخوردار بودند و دل در گرو کشور و تلاش برای منافع ملت داشتند، بودهایم.
جانشین سازمان بسیج در ادامه گفت: به گونهای که طی ۴۵ سال گذشته کشوری که از هر جهت وابسته به بیگانه بود از جهات مختلف در سطحی از توانمندی قرار گرفت که امروز به کشورهای قدرتمند رقابت میکند. در حوزه تجهیزات نظامی از کشوری که حتی به تفنگ و گلولههای آن و سلاحهای پیش پا افتاده محتاج بودیم، به سطحی از توانمندی رسیدیم که تجهیزاتی مانند موشکهای زمین به زمین، هوا به زمین و سطح به هوا و امثال آن و شناورهای مختلف دریایی دست پیدا کرده ایم و در سطحی رسیدیم که با کشورهای مختلف رقابت میکنیم و نمونه بارز آن را در عملیات وعده صادق یک و 2 دیدید.
وی تشریح کرد: این عملیات را مردم ما به دست آوردند که با وجود تورهای متعدد کشورهای غربی، اروپایی، آمریکا، انگلیس و فرانسه با امکانات و تجهیزات وسیعی که در سرزمینهای اشغالی به کار گرفته شده بودند، نتوانستند مانع از موشکهای جمهوری اسلامی و نابودی اهداف مد نظر شوند.
سردار قریشی گفت: با تلاشهای بسیج، در زمینه مهندسی، از کشوری که در اداره پیشپا افتادهترین پالایشگاهها و سدها ناتوان بودیم به کشوری تبدیل شدیم که اکنون جزو چند کشور اول دنیا در ساخت پالایشگاهها و سدها و ... هستیم. به گونهای که بسیاری از کشورها دست نیاز به سمت تکنسینها و مهندسان ایرانی دراز کردهاند. در زمینه بهداشت و درمان که نیازمند به پزشک بیگانه بودیم تا سال ۵۷ با بیش از ۷ هزار نفر که از پزشکان کشورهای مختلف اعم از بنگلادشی و هندی و استفاده می کردیم به سطحی رسیدیم که برترین و پیشرفتهترین جراحیها توسط پزشکان ایرانی به نحو شایسته و در سطح کشورهای طراز اول جهان انجام میشود.