۹۰ کانون علمی در سپاه پاسداران شکل گرفته است

سردار عیسایی/

۹۰ کانون علمی در سپاه پاسداران شکل گرفته است

۹۰ کانون علمی در سپاه پاسداران شکل گرفته است
معاون دانش و پژوهش سپاه پاسداران گفت: در حوزه سرمایه انسانی و شبکه انسانی تحت عنوان کانون‌های علمی تعداد ۹۰ کانون با محوریت دانشگاه‌ها و مراکز علمی پژوهشی سپاه پاسداران شکل گرفته تا آحاد پاسداران در این شبکه‌های دانشی قرار بگیرند.
کد خبر: ۲۲۶۴۵
پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۵
سردار حسین عیسایی معاون دانش و پژوهش سپاه پاسداران در نمایشگاه هفته پژوهش سپاه پاسداران که در ستاد سپاه برگزار شد، گفت: آنچه امروز به عنوان هدف دانش و پژوهش قرار داده‌ایم آمادگی برای ظهور حضرت امام زمان (عجل‌الله تعالی فرجه الشریف) از طریق دستیابی به علوم نافع تمدن‌ساز و از روش‌های میان‌بر است. 

وی افزود: باید برای تحقق این اقدامات اقداماتی را در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام داده و مسیر را طی کنیم که معاونت دانش و پژوهش در این راستا اقدامات موثری را یک دهه انجام داده است.

سردار عیسایی ادامه داد: در سال‌های اخیر سعی بر این شده تا با حمایت هیئت رئیسه سپاه و دانشگاه‌ها و مراکز علمی سپاه در این مسیر سرعت خود را پیدا کنند.

معاون دانش و پژوهش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به برگزاری نمایشگاه دستاوردهای این معاونت گفت: در این نمایشگاه می‌توانید دستاوردهای علمی دو سال اخیر سپاه پاسداران را مشاهده کنید هرچند که امکان ارائه همه دستاوردها در این مکان وجود نداشت.

وی افزود: اولین اقدامی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سطح نیروهای مسلح دنبال کرده با ریاست شورا که بر عهده سردار فدوی است، تدوین و تبیین نقش فرمانده معظم کل قوا در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج است.

معاون دانش و پژوهش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به نخستین پروژه‌ای که توسط این معاونت در حوزه دانش و پژوهش انجام گرفته است، تصریح کرد: در این حوزه، تعداد ۳۰ پروژه تعریف شده که گزارش پروژه‌ها از پیشرفت ۹۰ درصدی آن‌ها حکایت دارد.

وی افزود: در این پروژه عمدتاً به دنبال این هستیم که بیانات، تدابیر و فرامین رهبر معظم انقلاب به سپاه چه بوده و ما نسبت به آن‌ها اقدامات و عملکرد سپاه را عرضه کرده‌ایم یا خلا‌های احتمالی یا نکات مورد توجه مشخص شده است.

سردار عیسایی گفت: در موضوعات مرجعیت علمی، تحول علوم انسانی، سازندگی، مهندسی، هوافضا، بسیج نیروی زمینی، سایبری، بازرسی، برنامه و بودجه، آماد و پشتیبانی، اقتصادی آموزش، نیروی قدس، بهداشت و درمان و همه موضوعات را در بر می‌گیرد که تعداد آن به ۲۳۰ پروژه با پیشرفت ۹۰ درصدی می‌رسد که تا آخر سال به اتمام می‌رسد.

وی ادامه داد: حوزه بعدی در حوزه تحول علوم انسانی است. رهبر انقلاب اسلامی در این حوزه دغدغه جدی دارند که علوم اسلامی ما باید جهت‌گیری اسلامی داشته باشند. در این مسیر، دو بخش در سپاه پاسداران فعال است.

معاون دانش و پژوهش سپاه پاسداران افزود: بخش اول حوزه نمایندگی ولی فقیه دانشگاه شهید محلاتی و پژوهشگاه امام صادق علیه السلام که بر مبانی علوم انسانی تمرکز کرده‌اند.

سردار عیسایی گفت: بخش دوم در حوزه کارکردی است که عمدتاً دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام برای این موضوع تمرکز کرده که در این حوزه خلاء جدی مربوط به روش بود که روش ژرف‌کاوی تهیه شد.

وی افزود: موضوع بعدی انسان شناسی بود که از نگاه اسلام استخراج شد.
معاون دانش و پژوهش سپاه اظهار کرد: بحث بعدی نظام مسائل در حوزه‌های مختلف اقتصاد، حقوق، مدیریت، تعلیم و تربیت، سبک زندگی سیاست و موضوعات زن و خانواده جامعه فرهنگ و هنر و سایر موضوعات علوم انسانی است.

وی ادامه داد: موضوع بعدی شناسایی شبکه فعالین در بخش حوزوی و دانشگاهی بود که این کار انجام گرفته و بسته‌های سیاستی را که نسبت به هر موضوع و راهکارها و اقداماتی که می‌توان به لحاظ عملیاتی اجرا کرد مشخص شده و به مراجع مربوط داده شده است. لذا؛ کتب مرجع و کتب درسی عمدتا تهیه و بر روی ۱۰ نظام حکمرانی تمرکز شده است.

سردار عیسایی تصریح کرد: موضوع بعدی تجربه نگاری بود که در این حوزه فرمان رهبر انقلاب این است که بایستی تجربیات را مستند کرده و به درسنامه و درس‌آموخته تبدیل و تدریس شود و سپس، آن‌ها را به نظریه تبدیل کنیم.

وی افزود: این مسیر آغاز شده هم مستندسازی هم درس آموخته‌ها و تجربیات سپاه پاسداران و تجربیات انقلاب اسلامی صورت گرفته که در این مسیر هم الگو و روش استخراج شده و هم اقدامات عملیاتی در حوزه تجارب رخدادی و موضوعات مطرح در سپاه و رخدادهای مهم و موضوعی و تجربه نگاری فرماندهان اقدام شده است.

معاون دانش پژوهش سپاه پاسداران خاطرنشان کرد: حوزه بعدی، عمق بخشی داخلی و جنگ نرم است که ظرفیت بسیج در این حوزه یک ظرفیت فوق العاده علمی است. طرح امام صادق (علیه السلام) با هدف رشد اساتید حوزه جنگ نرم و تبدیل آن به صنایع خلاق و طرح شهید احمدی روشن که طرح نخبه پروری است، شروع شده و اقدامات خوبی نیز انجام گرفته است.

وی افزود: پژوهشکده‌های مختلف دانشگاه جامع انقلاب اسلامی در این حوزه نقش آفرینی کرده‌اند. همچنین؛ خبرگزاری علم و فناوری ایجاد شده و سایر موضوعاتی که در نمایشگاه قابل مشاهده است. 

سردار عیسایی گفت: در حوزه مقابله با تهدیدات سخت و نیمه سخت عمدتاً نیروی دریایی هوافضا و سازمان اطلاعات و نیروی زمینی نقش آفرینی می‌کنند اقدامات خوبی به صورت بسته‌های تجربه‌نگاری، پژوهش‌های ماموریتی و تولید آیین نامه‌ها و برگزاری همایش‌ها اقدامات خوبی انجام گرفته است.

وی ادامه داد: در حوزه سرمایه انسانی و شبکه انسانی تحت عنوان کانون‌های علمی در تعداد ۹۰ کانون با محوریت دانشگاه جامع انقلاب اسلامی، دانشگاه بقیه الله (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، دانشگاه افسری امام حسین(ع)، دانشگاه امیرالمومنین (علیه السلام), دانشگاه امام خامنه‌ای (مدظله العالی) نیروی دریایی سپاه و سایر مجموعه‌های دانشی سپاه شکل گرفته است که همه آحاد پاسداران در این شبکه‌های دانشی قرار بگیرند. در این راستا تعدادی از پاسداران در این سامانه ثبت نام کرده‌اند که سامانه آن راه‌اندازی شده و مسیر خوبی را طی می‌کند.

معاون پژوهش سپاه پاسداران تصریح کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حوزه نظریه‌پردازی نیز بر مبنای فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی اقداماتی را با ریاست سردار فدوی رئیس شورای سیاست گذاری و کمیته‌های مختلف در نیروها اقداماتی را شکل داده و آیین‌نامه و روش آن نیز تدوین شده است که سال گذشته نیز همایشی در این راستا برگزار شد.

وی افزود: در این همایش اولین نظریه قلب سلیم که توسط دانشگاه حضرت بقیه الله (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ارائه شده بود، کامیاب شد. امسال نیز در حوزه دیپلماسی پنهان، دانشگاه تراز و سایر موضوعات اقداماتی در حال انجام است که نظریت تا پایان سال ارائه خواهد شد.

معاون دانش و پژوهش سپاه پاسداران تصریح کرد: موضوع بعدی شرکت‌های دانش بنیان است که برای اولین بار پارک علم و فناوری شهید سلیمانی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که شرکت‌های دانش بنیان در حوزه علوم انسانی تشکیل شده است که پیش از ۱۰ شرکت در پارک شکل گرفته که در حال گسترش است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: در حوزه اجتماعی با محوریت مقاومت فرهنگی سپاه پاسداران در موضوع فرهنگ، هنر، رسانه، ارزش‌ها و نگرش‌ها و حجاب و عفاف، مشارکت سیاسی، ظرفیت‌های علمی و موضوعات متعدد بسته‌های سیاستی خوب و مرجع تولید شده است. بحث روایت فتح یکی از این موضوعاتی بود که در نمایشگاه سال گذشته توسط رهبر انقلاب مورد تجدید قرار گرفت.

سردار عیسایی ادامه داد: بحث بعدی در حوزه دانشنامه پاسداری از انقلاب اسلامی است. روایتی که از انقلاب اسلامی و مهارت آن از نگاه دشمن بسیار متفاوت است از آنچه ما انتظار داریم. چرا که آن‌ها دشمن هستند و دشمنی خود را انجام می‌دهند.وی گفت: دانشنامه انقلاب اسلامی ایجاد شد و بیش از ۱۰۰ هزار مقاله در آن وجود دارد که ما به دنبال آن هستیم طی یک برنامه ۵ ساله تعداد مقالات به میلیون‌ها مقاله در شبکه ایجاد شده برسد.


معاون دانش و پژوهش سپاه پاسداران تصریح کرد: در حوزه نشر دانشگاهی و همایش‌ها، دانشگاه‌ها، نیروها و رده‌ها عمدتاً در حوزه‌های علمی با نگاه معرفی سپاه پاسداران به عنوان یک مجموعه علمی اقدامات خوب و بزرگی انجام داده‌اند.

وی افزود: در حوزه ظرفیت سازی به یک مسئله جدی به عنوان دغدغه رهبر انقلاب، بحث جمعیت و فرزندآوری است که در این حوزه به عنوان یک مسئله در حوزه دانش و پژوهش به آن توجه شده و با ظرفیت سازی علمی انجام شده یک مرکز جمعیت در دانشگاه جامع امام حسین (علیه السلام) تشکیل شد.

سردار عیسایی ادامه داد: این مرکز، سپاه پاسداران، نیروهای مسلح و کشور را به عنوان اولین مرکز علمی در کشور تحت پوشش قرار می‌دهد. رشته ارشد جمعیت تصویب شد و دانشجو گرفت. همچنین؛ نظام مسائل جمعیت در حوزه رصد، پژوهش‌ها، سیاست‌گذاری، ترویج فرهنگ، تربیت و آموزش و زیرساخت‌ها راه‌اندازی شد.

وی تاکید کرد: در حوزه رصد و آینده پژوهی پژوهشکده‌ای شکل گرفته است که این پژوهشکده در حوزه سامانه رصد و دیده‌بانی را ایجاد کرده و در حوزه علوم مختلف فعال است. بحث زیرساختی این پژوهشکده ایجاد شده و در مقاطع تحصیلی ارشد و دکتری دانشجو دارد که می‌تواند در حوزه پژوهش موثر باشد.

معاون دانش و پژوهش سپاه پاسداران با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه نهضت ترجمه آثار علمی از داخل به بیرون کشور گفت: یعنی معارف انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به زبان‌های مختلف ترجمه شود. در این راستا پژوهشکده شکل گرفت که ۱۵۰ عنوان ترجمه معکوس به ۷ زبان انجام داده است. این آثار با توجه به فرهنگ کشورهای مختلف تولید و منتشر می‌شود.

وی افزود: ما دنبال این هستیم که در بنای ۵ ساله این تعداد را به یک هزار عنوان با تیراژ بیش از یک میلیون برسد. البته برنامه‌ریزی ما این است که آثار در ۱۲ زبان ترجمه معکوس انجام شود.