جامعه پزشکی فراز‌های درخشانی از ایثار، تعهد و مسئولیت‌پذیری را از خود نشان داده است

سرلشکر حسین سلامی/

جامعه پزشکی فراز‌های درخشانی از ایثار، تعهد و مسئولیت‌پذیری را از خود نشان داده است

جامعه پزشکی فراز‌های درخشانی از ایثار، تعهد و مسئولیت‌پذیری را از خود نشان داده است
فرمانده کل سپاه گفت: جامعه پزشکی در دهه‌های گذشته فراز‌های درخشانی از شرافت، کرامت، ایثار، مهرورزی، تعهد و مسئولیت‌پذیری را از خود نشان داده است.
کد خبر: ۲۳۱۲۴
يکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۸

سردار سرلشکر پاسدار «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز (یکشنبه) در آیین تجلیل از پزشکان و پرستاران امدادرسان به مصدومان و مجروحان حادثه تروریستی پیجر‌های لبنان که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با بیان اینکه پزشکان و کادر درمان در طول دوران انقلاب شکوهمند اسلامی اقدامات مؤثر و شایانی ارائه کردند، اظهار داشت: امروز در یکی از ایام تاریخی امت اسلام و در لحظه‌هایی که یک شکوه جاودانه در حال شکل‌گیری است، مفتخرم در جمع خادمان وفادار، فداکار، دلسوز و مهربان جامعه پزشکی کشورمان حضور پیدا کنم.

سرلشکر سلامی افزود: جامعه پزشکی ما در این ۵۰ سال گذشته فرازهای درخشانی را از شرافت، کرامت، ایثار، مهرورزی و تعهد و مسئولیت پذیری از خود نشان داده است؛ چه در دوره پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، چه در دوران سخت دفاع مقدس که اطبا و پرستاران و سایر عوامل درمانی متعهد، فداکار، مجاهد و شهادت طلب ما زیر آتش مجروحان جنگ را درمان می‌کردند.

وی با اشاره به آیه ۳۲ سوره مائده مبنی بر اینکه « کسی که یک انسان را احیا کند گویا همه بشریت را احیا کرده است» بیان کرد: طبابت یک تفویض الهیست، جنس طبابت احیا است، اعاده زندگی است روشن ساختن مشعل امید در قلب‌ها، در خانه‌ها، در شهرها و در کشورهاست. این یک معادله و نسبت دقیقی است زیرا تمام موجودات در قالب انسان از خلقت آدم و حوا پدید آمده‌اند پس یک نفر می‌تواند مبدا خلقت و آفرینش بیشماری از انسان‌ها باشد. همانگونه که سلب جان یک انسان همانند کشتن بشریت است احیاء یک انسان هم همانند بازگرداندن زندگی به تمام انسان‌ها و نسل‌ها الی ابد است، این یک تفویض الهیست که خداوند به جامعه پزشکی در عالم این موهبت را هدیه کرده است.

فرمانده کل سپاه با تفویض الهی دانستن احیاء انسان ها به جامعه پزشکی افزود: همانگونه که سلب جان یک انسان همانند کشتن بشریت است احیا یک انسان هم همانند بازگرداندن زندگی به تمام انسان‌ها و نسل‌ها الی ابد است و خداوند به جامعه پزشکی در عالم این موهبت را هدیه کرده است. به همین دلیل طبابت، درمان، احیا هیچ مرزی نمی شناسد. نه مرزهای ملی نه مرزهای جنسیتی، نه مذهبی، نه قومی، انسان به دلیل انسان بودن شایسته احیا است، فرقی نمی‌کند.

سردار سلامی با اشاره به بیماری مرموز کرونا اظهار کرد: پزشکان و پرستاران و خادمان عرصه درمان ما در دوره سخت کرونا در قلب خطر ایستادند، درون امواج متلاطم یک بیماری که مرزی بین پزشک و بیمار نمی‌شناخت، از همه منافذ عبور می‌کرد و همه را تحت تاثیر خود قرار می‌داد جهان را تحت تاثیر خود قرار داد.

وی افزود: اینکه ایران توانست در این آزمون بزرگ که همه نظام‌های درمانی عالم با فلسفه های متفاوت در معرض یک قضاوت قرار می‌گرفتند توانست یک افتخار بزرگ را ثبت کند و خود را به عنوان یک نظام درمانی پیشرفته، وفادار و مومن نشان دهد این یک نشان افتخار بزرگ بود برای ملت عزیز ایران.

فرمانده کل سپاه یادآور شد: ما به پزشکان و پرستاران‌مان افتخار می‌کنیم که بر بالین بیماران در حال شفابخشی آن‌ها هستند؛ چرا که بر اساس اراده، موهبت و کرامت الهی، رابطه‌ای شفابخش بین پزشک و بیمار برقرار می‌شود.

وی افزود: در غرب اخلاق درمانی و معنویت درمانی بین بیمار و پزشکان وجود ندارد؛ اما در جامعه پزشکی کشور عزیزمان  این موضوع کاملاً برجسته است.

سرلشکر سلامی با بیان اینکه ما از جنگ  آموختیم که شکست و پیروزی، مسائلی مربوط به قلب‌ها و ذهن‌ها هستند، گفت: هیچ جامعه‌ای و ملتی خارج از مساحت ذهن و فضای قلب شکست نمی‌خورَد. پیروزی نیازمند ایمان قلبی است و ما در قلب‌هایمان پیروز می‌شویم.

وی تصریح کرد: در حالت افسردگی، حزن و پژمردگی نمی‌توان پیروز شد. دنیای خارج از اینجا هم به این واقعیت پی برده است که برای اینکه جامعه‌ای را شکست دهد، باید او را با فروپاشی روانی و روحی رو‌به‌رو، امید را از او سلب کند تا حرکات فیزیکی جامعه تابع فعل و انفعالات ذهنی او شود و یک مغز منفصل ایجاد کند.

فرمانده کل سپاه افزود: پزشکان وقتی می‌خواهند اقدام به درمان بیماری کنند، ابتدا از فروپاشی روحی بیمار جلوگیری می‌کنند. نگاه ممتد توأم با مهربانی. شنیدن کلام بیمار، آرامش، اعتماد به نفس، لبخند‌های لطیف، مبادله عاطفه و احساس؛ این‌ها اولین شروط بهبود یک بیمار است. هر بیماری به مهربانی پزشک نیاز دارد و ان پزشکان ما هم از این دست هستند.

سرلشکر سلامی به اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در ماجرای انفجار پیجرها اشاره و عنوان کرد: صهیونیست‌ها با این ترور که شبیه به استفاده از سلاح کشتار جمعی بود و کودک، زن، کهنسال، جوان و همه را تحت تأثیر قرار می‌داد به دنبال همین فروپاشی روانی بودند تا جامعه لبنان را ازهم‌گسیخته و این جامعه را از اراده برای  ایستادن منصرف کنند.

وی ادامه داد: این عمل تروریستی، فراتر از همه قواعد جنگ و صلح و نشان‌دهنده ماهیت حقیقی رژیمی است که اینگونه در پیکر جهان اسلام همانند یک خنجر زهرآگین فرو رفته است؛ رژیمی که می‌خواست با این عمل، فرماندهی عملیاتی حزب‌الله را از میدان خارج، جامعه لبنان را دچار فروپاشی روحی و سرانجام  با اقدامات فیزیکی، شکستی همه‌جانبه را به آنان تحمیل کند.

فرمانده کل سپاه خطاب به حاضران در این مراسم گفت: شما در این فضا عمل کردید؛ کار بسیار سختی که یکی از نشانه‌های برجسته افتخارات جامعه پزشکی ایران است و ما را وامی‌دارد که خاضعانه دست‌های همه این عزیزان را ببوسیم و به جامعه شرافتمند پزشکی ایران افتخار کنیم. درود خداوند بر شما که چنین کار بزرگی انجام دادید و این برادران و خواهران لبنانی که نور چشم ما و مهمان ما هستند را به خوبی درمان کردید.

سرلشکر سلامی عنوان کرد: ما شاهد کار شبانه‌روزی کادر درمان در این عرصه بودیم. اینکه پزشکان و پرستاران ما و عوامل درمانی چگونه با این بیماران تا انتهای کار آمدند و سیمای این عزیزان را به زیباییِ سیرت‌شان ترمیم کردند، هیچ اجر و پاداشی نمی‌تواند پاسخگوی این همه جوانمردی، فداکاری، ازخودگذشتگی و جوانمردی باشد.

وی اضافه کرد: شما از فروپاشی یک نظام در حین یک استقامت و مقاومت جلوگیری کردید. همه پزشکان جهان تعهدی این‌چنین دارند. در غزه پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان و خادمان عرصه درمان زیر آتش دشمن جنایتکار، بمباران و شهید می‌شدند؛ اما می‌ایستادند.

فرمانده کل سپاه افزود: آن پزشک قابل ستایش که خلقتش اعجاز خداست، رئیس بیمارستان شفاء غزه بود که خود بر بالین تنها نوجوانش نماز میت خواند و بلافاصله به اتاق عمل رفت. این اوج عظمت، کرامت و بزرگی انسان است. اینکه فلسطین می‌مانَد به معنای این است که کادر درمان می‌مانَد. واقعاً معجزه‌ای خلق شد. زمان می‌گذرد و انسان می‌میرد؛ اما آنچه می‌ماند باقیات‌الصالحات و ارزش‌هاست.

سرلشکر سلامی یادآور شد: پزشکان ما با دانش، تخصص و دقت و بر اساس ارزش‌های الهی و اخلاقی عمل می‌کنند که این همان روح پزشکی و طبابت است.

وی خاطرنشان کرد: جا دارد از همه این دست‌ها و نگاه‌ها و قلب‌های سرشار از عاطفه و احساس قدردانی شود؛ همچنین در کنار این عزیزان، تیم‌های پروازی، نقل و انتقالات، تغذیه، امنیت، اقامتگاه‌ها، هتل‌ها و بخش‌های فرهنگی و مترجمان ارزشمند کار کردند.

فرمانده کل سپاه گفت: اگر این بار برخلاف همیشه رژیم صهیونیستی به حرف  خود عمل کند، امروز آتش به روی مردم مظلوم غزه قطع می‌شود و یک پیروزی تاریخی و سرنوشت‌ساز و یک عبرت بزرگ شکل می‌گیرد تا تاریخ و بشریت متوجه این حقیقت شود که سرانجام حق بر باطل پیروز است.

سرلشکر سلامی در بخش پایانی سخنان خود به بازگویی خاطره‌ای از عملیات موشکی قدر پرداخت و عنوان کرد: سال ۱۳۹۷ قرار بود مقر فرماندهان گروه‌های تروریستی - تکفیری را در سوریه با موشک مورد هدف قرار دهیم. این مسئله به استحضار رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) رسید و اولین شرطی که معظم‌له گذاشتند، این بود که نباید به هیچ‌یک از غیرنظامیان آسیب برسد و اگر موشک‌ها دقیق نیستند، عمل نکنیم.

وی با بیان اینکه ما این عملیات را انجام دادیم، ادامه داد: شب‌های قدر بود و آن عملیات نیز «قدر» نام‌گذاری شد. پس از اجرای این عملیات به اتفاق سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و سردار حاجی‌زاده ظهر یکی از روزهای ماه مبارک رمضان برای اقامه نماز به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) مشرف شدیم. قبل از اینکه گزارشی از عملیات خدمت معظم‌له داشته باشیم، اولین سوالی که ایشان پرسیدند این بود که به غیرنظامی که آسیب نرسید؟ ما عرض کردیم نه. سپس فرمودند پس حالا گزارش کنید.

فرمانده کل سپاه خاطرنشان کرد: در عملیات‌های دیگری که ما انجام می‌دادیم و فاصله بین نقاط اصابت با افرادی که شایسته آسیب‌دیدن نبودند، کم بود، رهبر معظم انقلاب اسلامی آن‌قدر به ما تأکید کردند که به غیرنظامی آسیب نرسد که ما با استفاده از هوش مصنوعی توانستیم به فناوری‌ای برسیم که وقتی هدف را می‌زنیم، هیچ انسانی بی‌گناهی آسیب نبیند؛ این الهام‌یافته از آیه شریفه قرآن است که می‌فرماید «در کشتن دشمن هم نباید اسراف کرد»؛ این کتاب آسمانی ما و این فلسفه اصلی جای‌نداشتن سلاح‌های کشتار جمعی در منطق دفاعی ماست.