بازدید حجت الاسلام والمسلمین احمدیان از پروژه فسفات آسفوردی بافق یزد
حجت الاسلام والمسلمین احمدیان، مسئول نمایندگی ولی فقیه در قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص)، به همراه گروهی از مسئولین، در روز سهشنبه ۱۶ بهمن، از مجتمع معدنی صنعتی فسفات آسفوردی در شهرستان بافق استان یزد بازدید کردند. این بازدید با هدف آشنایی با روند فعالیتهای معدنی و صنعتی مجموعه و نیز بررسی دستاوردهای اخیر در این بخش صورت گرفت.
در ابتدا، مهندس مجتبی کابلی، مدیر پروژه مجتمع فسفات، با ارائه توضیحات جامع و مفصل، اطلاعاتی در خصوص بخشهای مختلف استخراج معدن و میزان استخراج فسفات و آهن در این مجتمع ارائه داد. وی به موفقیتهای اخیر در تولید فسفات و آهن اشاره کرد و شکسته شدن رکورد تولید فسفات در سال ۱۴۰۲ را مورد توجه قرار داد.
حجت الاسلام والمسلمین احمدیان پس از شنیدن توضیحات مهندس کابلی، ضمن تشکر از تلاشهای کارکنان مجتمع، بر اهمیت خدمات شایسته قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) و رضایت مقام معظم رهبری از فعالیتهای این مجموعه تأکید کرد. وی همچنین بر ضرورت فراهم آوردن بستر مناسب برای تشویق کارکنان مجرد به ازدواج و تقویت برنامههای فرهنگی تأکید نمود.
در ادامه، بازدید از بخشهای مختلف مجتمع شامل عملیات معدنی، کارخانه فرآوری فسفات و همچنین کارخانه بازآوری (تیلینگ) صورت گرفت. مهندس کابلی در این بازدید، ضمن ارائه توضیحات لازم در خصوص روند استخراج ماده معدنی فسفات و آهن، به روند ساخت کارخانه بازآوری باطله و زمان پیشبینی شده برای آغاز به کار این کارخانه نیز اشاره کرد.
مجتمع فسفات آسفوردی از سال ۱۳۷۸ فعالیت خود را آغاز کرده و از سال ۱۳۹۵، مدیریت آن به قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) واگذار شده است. استخراج ماده معدنی در این مجتمع سالانه ۳۶۰ هزار تن کانی سنگ فسفات و آهن است و در سال ۱۴۰۲، بیش از ۹۰ هزار تن کنسانتره فسفات از این معدن استخراج شده است که بالاترین رکورد در تاریخ بهرهبرداری این مجتمع به شمار میآید.
همچنین کارخانه تیلینگ یا باز فرآوری فسفات و آهن از سال ۱۴۰۱ با مشارکت شرکت گوهر تابان آغاز به کار کرده است. با بهرهبرداری کامل از این کارخانه در سال ۱۴۰۴، پیشبینی میشود که سالانه ۵۰ هزار تن کنسانتره فسفات و ۱۸۰ هزار تن کنسانتره آهن تولید شود.
مجتمع فسفات آسفوردی به عنوان تنها معدن فسفات در ایران شناخته میشود که بیش از ۱.۵ درصد عناصر نادر دارد. تستهای آزمایشگاهی و پایلوتهای مختلف انجام شده و اکنون در مرحله مطالعات فنی و اقتصادی برای احداث کارخانه فرآوری این عناصر نادر قرار دارد. این دستاورد میتواند افقهای جدیدی را برای صنعت معدن ایران به همراه داشته باشد.