آیین اتمام عملیات زیرسازی قطعه ۵ راهآهن چابهار-زاهدان با حضور وزیر راه و شهرسازی
در این مراسم که روز جمعه سوم اسفند ماه برگزار شد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) با تأکید بر تعهد این نهاد به اجرای پروژههای عمرانی کشور، اعلام کرد: «هر جا وزارت راه و شهرسازی تشخیص دهد، آماده خدمترسانی هستیم.»
سردار عبدالرضا عابد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص)، این پروژه را یکی از مهمترین طرحهای عمرانی کشور دانست و گفت: این خط ریلی نهتنها در راستای منافع ملی کشور است، بلکه موجب توسعه و آبادانی منطقهای با مردمانی نجیب و وفادار خواهد شد.
وی با اشاره به سفر مقام معظم رهبری به استان سیستان و بلوچستان در سالهای گذشته افزود: این پروژه از همان زمان در دستور کار قرار گرفت و خوشبختانه در دولت شهید رئیسی و دولت چهاردهم نگاه ویژهای به آن شده است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) ضمن تأکید بر تعهد این مجموعه به توسعه زیرساختهای حملونقل کشور اظهار داشت: این خط ریلی به طول ۶۳۵ کیلومتر شامل ۴۲ میلیون مترمکعب حجم عملیات خاکی و ۲۷ میلیون مترمکعب خاکریزی است. همچنین، ۱۷ کیلومتر از مسیر از طریق تونلهای مهندسیشده عبور خواهد کرد.
وی به اهمیت استفاده از نیروهای بومی در اجرای پروژهها اشاره کرد و گفت: قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) در تمامی ۳۸۸ پروژه فعال خود در کشور، با بیش از ۵ هزار پیمانکار بخش خصوصی همکاری دارد که این امر، نقش مؤثری در رونق اقتصادی و اشتغالزایی ایفا میکند.
سردار عابد با بیان اینکه قرارگاه در خط مقدم اجرای پروژههای عمرانی کشور قرار دارد، تأکید کرد: هر جا وزارت راه و شهرسازی تشخیص دهد، آماده خدمتگذاری هستیم. همکاری ما در توسعه بندر شهید بهشتی نیز نمونهای از این تعامل مؤثر است. امیدواریم راهآهن چابهار-زاهدان نیز همچون این بندر، نقشی کلیدی در توسعه حملونقل و ترانزیت کشور ایفا کند.
در ادامه این مراسم، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، با ابراز خرسندی از پیشرفت پروژههای زیرساختی در سیستان و بلوچستان گفت: امروز یکی از بهترین روزهای کاری من است، چرا که هم عملیات ساخت مسکن در این استان آغاز شد و هم شاهد پیشرفت چشمگیر پروژههای جادهای و ریلی هستیم.
وی با اشاره به اهمیت راهآهن چابهار-زاهدان تصریح کرد: این مسیر نهتنها برای استان سیستان و بلوچستان، بلکه برای کل کشور و منطقه حیاتی است، چرا که ایران را به آبهای آزاد متصل میکند و بهعنوان یک شاهرگ ارتباطی، نقشی کلیدی در توسعه تجارت و ترانزیت ایفا خواهد کرد.
صادق با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر تکمیل این مسیر گفت: پیشرفت ۵۰ کیلومتری ریلگذاری در کمتر از سه ماه، آن هم در شرایط سخت تحریم، نشاندهنده تلاش و اراده کارگران، مهندسان و پیمانکاران ایرانی است که با همت بلند خود، ناممکنها را ممکن میکنند.
وزیر راه و شهرسازی ابراز امیدواری کرد که بهرهبرداری از آن، دل مردم و مقام معظم رهبری را شاد کند.
وی در پایان از استاندار سیستان و بلوچستان، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص)، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور تقدیر کرد و افزود: رئیسجمهور بهطور ویژه پیگیر این پروژه است و امیدوارم با بهرهبرداری از این خط ریلی در موعد مقرر، یکی از تدابیر مقام معظم رهبری عملیاتی شود و دل ایشان در کنار دل مردم شاد گردد.
در پایان مراسم، از ۵۰ نفر از مدیران، مهندسان و کارکنان فعال در این پروژه تقدیر به عمل آمد.