نگاهی به زندگی سردار شهید قهاری‌سعید از فرماندهان برجسته دفاع مقدس

نگاهی به زندگی سردار شهید قهاری‌سعید از فرماندهان برجسته دفاع مقدس

نگاهی به زندگی سردار شهید قهاری‌سعید از فرماندهان برجسته دفاع مقدس
به مناسبت گرامیداشت هجدهمین سالگرد شهادت سردار سعید قهاری‌سعید نگاهی به زندگی پر از رشادت و حماسه این فرمانده دوران دفع مقدس پرداخته می شود.
کد خبر: ۲۳۹۶۴
يکشنبه ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۸

شهید سعید قهاری‌سعید در یک خانه باصفا و مذهبی در روستای چنارعلیا از توابع شهرستان اسدآباد به دنیا آمد. از طفولیت با نوای اذان و اقامه آشنا شده و زمینه مبارزه با نفس را در خود فراهم کرد.

او در سن ۶ سالگی تحصیلات ابتدایی خود را با نمرات بالا به اتمام رساند. به دلیل نبود مدرسه راهنمایی در روستای محل تولد، خانواده‌اش به شهر همدان کوچ کردند و او در مدرسه عطار نیشابوری همدان تحصیلش را ادامه داد.

سعید قهاری‌سعید در کنار تحصیل، به همراه پدرش در مسجد محله به کسب علوم قرآنی پرداخت و از مرحوم آیت‌الله ملاعلی همدانی کسب فیض کرد.

او پس از پایان دوره راهنمایی به خدمت سربازی اعزام شد و پس از خاتمه خدمت، به تحصیل خود ادامه داد. در سال‌های ۵۴ و ۵۵ با آگاهی از جلسات انقلابیون، تلاش مستمر خود را برای به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی آغاز کرد. او چندین بار توسط رژیم طاغوت دستگیر و شکنجه شد.

پس از پیروزی انقلاب، او به عنوان یکی از هسته‌های اولیه تشکیل‌دهنده سپاه پاسداران همدان مشغول به کار شد و لباس سبز پاسداری را در اوج جوانی به تن کرد. او در درگیری‌های دهگلان و قروه سنندج مجروح شد.

در سال ۱۳۵۸ با لبیک به ندای امام خمینی (ره)، برای نجات پاوه از چنگال کومله و دموکرات به پاوه عزیمت کرد و در کنار شهید چمران به نبرد با دشمن پرداخت. حضور در کنار شهید چمران نقطه عطفی در زندگی او بود.

پس از صدور فرمان تاریخی امام خمینی (ره) در سال ۱۳۵۸ مبنی بر تشکیل بسیج مستضعفین، او مأمور راه‌اندازی و سازماندهی واحد بسیج در استان همدان شد و در سال ۱۳۵۹ مسئولیت فرماندهی سپاه نهاوند را بر عهده گرفت.

او طی این مدت با سردار شهید محمد بروجردی و سردار شهید حاج احمد متوسلیان همکاری داشت و از فضائل اخلاقی و معنوی آنها بهره‌گیری کرد. او گردان ۲۰۷ شهید بهشتی را ایجاد و چندین پایگاه عملیاتی راه‌اندازی کرد.

در اواخر سال ۱۳۶۲ با چند صد نفر از بسیجیان و پاسداران به منطقه چنگوله اعزام شد و در عملیات والفجر ۵ به عنوان رئیس ستاد لشکر الزهرا (س) انجام وظیفه کرد. در سال ۱۳۶۳ به فرماندهی سپاه جوانرود منصوب شد.

پس از مجروحیت و مداوا، حاج سعید به فرماندهی سپاه پاوه و تیپ مستقل ۲۱۲ حمزه سیدالشهدا منصوب شد. او در خطوط عملیاتی منطقه و عملیات والفجر ۱۰ شرکت کرد. همچنین جانشینی فرماندهی تیپ مستقل ۱۰۰ انصارالرسول (ص) و جانشینی قرارگاه استانی شهید شهرام‌فر کردستان را عهده‌دار بود.