سپاه پیش‌قراول محرومیت‌زدایی در هرمزگان؛ از تأمین آب تا خانه‌سازی

سپاه پیش‌قراول محرومیت‌زدایی در هرمزگان؛ از تأمین آب تا خانه‌سازی

سپاه پیش‌قراول محرومیت‌زدایی در هرمزگان؛ از تأمین آب تا خانه‌سازی
سپاه امام سجاد علیه السلام هرمزگان را با تحول می‌شناسند. از تحول محلات تا مردم نوازی و راه‌سازی و خانه‌سازی در کنار صیانت از انقلاب اسلامی.
کد خبر: ۲۵۰۸۶
سه‌شنبه ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۸
مشروح گفت و گوی فرمانده سپاه امام سجاد (ع) استان هرمزگان با فارس در ادامه آمده است:

دوم اردیبهشت ماه سالروز تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و به همین مناسبت و با توجه به نقش و جایگاه سپاه امام سجاد علیه السلام هرمزگان در امنیت پایدار، سازندگی و رشد ظرفیت های متنوع اقتصادی و اجتماعی و نیز محرومیت زدایی در عرصه های مختلف در این استان با سردار اباذر سالاری از جمله جوان ترین سرداران سپاه در کشور و فرمانده سپاه امام سجاد علیه السلام هرمزگان به گفت و گو نشستیم.

فارس: سردار به عنوان اولین پرسش، چه رمز و رازی در تصمیم امام راحل در شکل دهی به سپاه پاسداران بود؟

سردار سالاری: امام راحل رضوان الله یک تدبیر و دوراندیشی خاصی در شکل دهی به انقلاب اسلامی و نیز بسترسازی برای صیانت از آن در پس از انقلاب داشتند و تأسیس سپاه برای حفظ شجره طیبه انقلاب محصول دور اندیشی امام راحل است.

فارس: یکی از مهم ترین کارکردهای سپاه امام سجاد (ع) در طول چند ساله اخیر اهتمام امر محرومیت زدایی است. بخصوص در حوزه آبرسانی کارهای بزرگی شده است.

سردار سالاری: در حوزه محرومیت‌زدایی، اقدامات بزرگی انجام شده است. یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها، مسئله آب شرب در مناطق محروم بود که با همکاری سپاه، خیرین و دستگاه‌های مرتبط مانند آب و فاضلاب استان، بیش از ۲۰۰ روستا در دو سال اخیر آبرسانی شدند. در برخی روستاهای صعب‌العبور که حتی امکان انتقال مصالح نبود، بسیجیان با امکانات حداقلی، مشکل آب شرب را حل کردند. یک رضایتمندی ارزشمندی در مردم این مناطق عمدتا سخت عبور بواسطه این آبرسانی های جهادی به وجود آمده که بسیار با ارزش و مایه افتخار است.
 

فارس: دامنه این فعالیت های جهادی تا حوزه آموزش و بهداشت و درمان و ... نیز کشیده شده؟ حتی در برخی روستاها شاهد احداث زمین های ورزشی خوبی هستیم. اینها از چه بستری صورت گرفته؟

سردار سالاری: در حوزه آموزش، با توجه به تأکید مقام معظم رهبری و مسئولین، مدارس کپری و فرسوده بازسازی شدند. سپاه پای کار آمد تا دیگر مدارس کپری نداشته باشیم و ما در این زمینه به کمک آموزش و پرورش و نوسازی مدارس آمدیم. خیران هم به سپاه اعتماد دارند و لذا منابع مالی و حمایت های خود را در خدمت سپاه قرار می دهند.با همکاری آموزش و پرورش، اداره کل نوسازی و خیرین، تعداد زیادی مدرسه احداث شد و برنامه‌های بیشتری برای سال 1404در دستور کار است. در بخش بهداشت و درمان نیز ساخت ۱۶ درمانگاه در دستور کار قرار گرفت که اکثر آنها تکمیل شده و به زودی تجهیز خواهند شد. همچنین، سپاه در سراسر استان پروژه‌های عمرانی دارد و بیش از ۱۰۰ سالن ورزشی در مناطق محروم و کم‌برخوردار احداث کرده است که برخی به بهره برداری رسیده و برخی بزودی افتتاح خواهند شد.

فارس: یکی از کارهای خوب سپاه در استان ساخت سالن های ورزشی مناسب و مجهز و قرار دادن آنها در اختیار جوانان برای برگزاری مراسمات ازدواج آسان است. این کار از کجا ایده گرفته شد؟

سردار سالاری: از این سالن‌های ورزشی برای تسهیل ازدواج جوانان استفاده می‌شود. سپاه با تمام ظرفیت مشارکت داشته و در دو سه سال اخیر، بیش از ۶ هزار سری جهیزیه به نوجوانان اهدا کرده است. بسیاری از این افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند. وقتی رهبری معظم انقلاب اسلامی در امر تسهیل ازدواج و جوانی جمعیت فرمان می دهند، سپاه کمک به تحقق این فرمایشات را وظیفه خود می داند و این یک گامی است که مورد استقبال مردم هم قرار گرفته است.

فارس: بخش های مختلف بسیج اقشار سپاه امام سجاد هم کارکردهای خوبی دارند. در این زمینه مطلع شدم که بسیج حقوق دانان هرمزگان توانسته با یک اقدام شاخص در کشور هم بدرخشد. جزییات این اقدام می تواند برای مخاطبان ما جالب توجه باشد.

سردار سالاری: در نشستی با جمعی از عزیزان حوزه بسیج حقوقدانان، متوجه شدیم تعدادی از هموطنان در استان مان، به‌ویژه بانوان به دلایل مختلف و گاه ناخواسته در زندان به سر می‌برند. به دوستان پیشنهاد دادم مواردی را که به‌خاطر مبالغ اندک در بازداشت هستند، به‌ویژه آن‌هایی که فرزندان خردسال دارند، بررسی کنند. با همکاری دوستان قضایی و به یاری خیرین، توانستیم زمینه آزادی تعدادی از این عزیزان را فراهم کنیم. هم با حمایت حقوقی و دفاع های موثر حقوقی و هم با حمایت خیران و پس از بررسی‌ها، نزدیک به ۵۰ نفر که عمدتا بانوان زندانی بودند شناسایی شدند و با کمک خیرین و اقشار مختلف بسیج، در مرحله‌ای موفق شدیم ۲۶ نفر از این زندانیان را آزاد کنیم. این اقدام مبارک به لطف خدا و همدلی مردم و مسئولین محقق شد و این کار را ادامه خواهیم داد.
 

فارس:‌ بسیج سازندگی سپاه امام سجاد علیه السلام هرمزگان در سال 1403 حائز رتبه ملی شد. این موفقیت از چه مسیری کسب شد؟

سردار سالاری: اقدامات ارزشمند بسیج سازندگی در استان هرمزگان شامل برنامه‌های گسترده‌ای برای رفع محرومیت‌ها و خدمت به مردم بوده است. این برنامه ها با حمایت مردم و خیران اجرا شده که یکی از این برنامه‌ها، اعطای تسهیلات اشتغال‌زایی با سود بسیار پایین به متقاضیان در مناطق مختلف استان است. در این طرح، علاوه بر ارائه تسهیلات، آموزش‌های لازم برای کسب مهارت‌های فنی و حرفه‌ای نیز به مددجویان ارائه می‌شود تا بتوانند با دستیابی به شغل پایدار، روی پای خود بایستند. تاکنون بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی به خانواده‌های نیازمند اختصاص یافته و این روند با قدرت ادامه دارد. میران اثرگذاری این تسهیلات نیز رصد می شود تا عزیزانی که تسهیلات دریافت می کنند، گرفتار برخی مسائل و موضوعات مرتبط با نداشتن تجربه و یا تخصص در کار مشخصی نشوند و این اعتبارات به هدر نرود.
همچنین برای حمایت از خانواده‌های زندانیان، با هماهنگی مسئولین زندان‌ها، بسته‌های کمکی تهیه و به این عزیزان رسانده شده است. در حوزه آموزش نیز اقدامات مؤثری صورت گرفته است، از جمله تأمین لوازم التحریر، البسه و کفش برای دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل. اعلام کرده‌ایم که در هر نقطه از استان هرمزگان، اگر دانش‌آموزی به دلیل مشکلات مالی از تحصیل بازمانده باشد، بسیج آماده کمک است تا هیچ فرزندی به خاطر تنگدستی از مدرسه رفتن محروم نشود.
 

فارس: آیا برنامه های محرومیت زدایی محدود به بسیج سازندگی است؟

سردار سالاری: نه؛ در دیگر بخش های فعالیت های محرومیت زدایی سپاه، با توجه به شرایط اقلیمی گرم و سخت استان هرمزگان، بسیاری از خانواده‌ها با مشکل تأمین لوازم سرمایشی مانند کولر و یخچال مواجه هستند. به برکت همکاری فرمانده محترم سپاه پاسداران و کمیته امداد امام خمینی(ره)، برنامه‌ریزی برای رفع این مشکل انجام شده و بسیج با مشارکت قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه، در حال تأمین و توزیع این اقلام است. این اقدام در سال پیش رو نیز تداوم خواهد داشت. در بخش مسکن نیز برای خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد، خانه‌سازی در دستور کار قرار گرفته و تعدادی از این واحدها آماده و تحویل شده‌اند. پیگیر هستیم تا هرچه سریع‌تر باقی پروژه‌ها نیز تکمیل شود تا هیچ خانواده‌ای تحت پوشش نهادهای حمایتی، بدون سرپناه نماند. این برنامه‌ها در راستای دغدغه‌های مقام معظم رهبری برای محرومیت‌زدایی اجرا می‌شود و ما خود را سربازان ایشان در این مسیر می‌دانیم.

فارس:‌ سال گذشته شاهد مشارکت سپاه امام سجاد علیه السلام در زمینه راهسازی بخصوص در مناطق سخت عبور و آن دسته پروژه هایی که بخش خصوصی تمایلی به انجام آنها ندارد،‌ بودیم. این پروژه به ثمر رسیده؟

سردار سالاری: در حوزه راه‌سازی، اگرچه سپاه در ابتدا با امکانات مهندسی و لجستیکی محدودی فعالیت می‌کرد، اما به برکت تلاش‌ها و با حمایت فرمانده محترم کل سپاه، توانستیم تجهیزات و ماشین‌آلات مهندسی مورد نیاز را تأمین کنیم. امروز در سراسر مناطق محروم استان هرمزگان، به‌ویژه در مسیرهای کوهستانی صعب‌العبور، پروژه‌های راه‌سازی در حال اجراست. از جمله در منطقه کوشا احمدی که پیش‌ازاین دسترسی به آن بسیار دشوار بود، با همکاری اداره راه، بخش عمده‌ای از مسیر آماده شده و باقی آن نیز به‌زودی تکمیل خواهد شد. همچنین در جزیره هرمز (جزیرةالشهدا) که مورد توجه ویژه مقام معظم رهبری است، دو اتوبان مناسب احداث شده و اقدامات خوبی برای بازسازی بافت فرسوده این جزیره و دیگر مناطق محروم استان در حال انجام است. در بخش آسفالت معابر و کوچه‌های روستایی نیز پیشرفت چشمگیری داشته‌ایم. تنها در سال جاری، بیش از ۱۵۰ کیلومتر راه‌سازی و آسفالت‌ریزی در روستاها و بخش‌های مختلف انجام شده و انشاءالله این حرکت با قدرت بیشتری در سال آینده ادامه خواهد یافت.

فارس: اقدامات فرهنگی و معنوی در استان هرمزگان با برکت و سرعت در حال پیشرفت است. آیا سپاه هم در این بخش مشارکت دارد؟

سردار سالاری: بله؛ یکی از مهم‌ترین پروژه‌هایی که سپاه امام سجاد علیه السلام ساخت آن را در دست اجرا دارد، بزرگترین دارالقرآن استان است که با همت و تلاش مجموعه‌های فرهنگی در حال احداث می‌باشد و انشاءالله در کوتاه‌ترین زمان ممکن به بهره‌برداری خواهد رسید. این مرکز قرآنی، گامی بلند در جهت ترویج فرهنگ قرآن و عترت در منطقه خواهد بود.

 
فارس: یکی از مطالبات جامعه از سپاه، زنده نگهداشتن روحیه ایثار و یاد شهدا در جامعه و تکریم ایثارگران است. در این زمینه آیا برنامه شاخصی صورت گرفته؟

سردار سالاری: در بخش گرامیداشت مقام شامخ شهدا برنامه‌های پرشماری با برکت ویژه‌ای برگزار شده است. در سال گذشته بیش از ۶۰۰ یادواره شهدا در سراسر شهرستان‌های استان با حضور پرافتخار خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران اجرا شده که مورد استقبال ویژه مردم نیز بوده است.مردم هرمزگان جلوه های بسیار باشکوهی از ولایت مداری و عشق به میهن و شهدا را در این یادواره ها خلق می کنند. اولویت ما نیز در برگزاری یادواره های شهدا، انتقال پیام بین نسلی است که راه و آرمان و هدف شهدا و سیره آنان به نسل جدید منتقل شود.

فارس: سردار با توجه به مشغله فراوانی که دارید،‌آیا فرصت می کنید فضای مجازی و رسانه ها و خبرگزاری ها را دنبال کنید؟

سردار سالاری: بله معمولا بخشی از زمان روزانه خودم را به خواندن اخبار و تحلیل های رسانه ای و مجازی اختصاص می دهم و خبرگزاری های کشور از جمله خبرگزاری فارس را در بخش ملی و استانی هم رصد می کنم و بحمدالله شاهد تلاش ارزشمند و مسیر هنرمندانه و قوی عزیزان خبرگزاری فارس هم هستم و امیدوارم این خبرگزاری با تلاش و مداومت هرچه بیشتر بتواند نقش کنونی خود را استمرار بخشیده و روز به روز شاهد شکوفایی و رشد بیشتر این خبرگزاری باشیم.

فارس: کلام آخر را هم در خدمت شما هستیم...

سردار سالاری: در پایان، صمیمانه از تمامی عزیزانی که در این مسیر همراه ما بودند تشکر می‌کنم؛ از پاسداران سبزپوش سپاه و بسیجیان سرفراز، خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران، نماینده محترم ولی فقیه در استان، استاندار محترم و همه مدیران و دست‌اندرکارانی که در پیشبرد اهداف نظام و انقلاب در استان همکاری صادقانه داشتند. از مردم خوب و بزرگ استان هرمزگان که در جای جای این استان بزرگ ترین سرمایه نظام و انقلاب و سپاه هستند و ما همه وجودمان را متعلق به این مردم بزرگ می دانیم و افتخارمان سربازی برای این مردم و پاسداری برای آنان در عرصه های گوناگون است.
تعداد بازدید : 3