تمرکز بسیج سازندگی بر تقویت معیشت روستایی

تمرکز بسیج سازندگی بر تقویت معیشت روستایی

تمرکز بسیج سازندگی بر تقویت معیشت روستایی
مدیر سازمان بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: با هدف تقویت تولید در مناطق محروم، طرح پرورش مرغ بومی و تخم‌گذار با نژاد توسکار از سال گذشته در چهار روستا برای ۸۰ خانواده آغاز شده و در دهه فجر نیز این طرح برای ۱۵۰ خانواده دیگر در شمال استان ادامه یافته است.
کد خبر: ۲۵۴۳۴
دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۱:۴۰

سرهنگ پاسدار غلامرضا ملایی، مدیر سازمان بسیج سازندگی سپاه سلمان، در نشست خبری با اصحاب رسانه، ضمن تبریک فرارسیدن هفته بسیج سازندگی، با تأکید بر ادامه راه شهدای جهادی در خدمت‌رسانی به مردم اظهار کرد: هفته بسیج سازندگی امسال با شعار «با مردم، برای سازندگی» از ۱۵ اردیبهشت‌ماه آغاز و تا ۲۱ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی گسترده برای گرامیداشت این هفته افزود: سپاه سلمان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مادی و معنوی، همراهی مردم، نهادهای مردمی و سازمان‌های دولتی، اجرای ۸۷ عنوان برنامه را در دستور کار قرار داده است. برنامه‌های امسال با محوریت اقدامات جهادی، خدمات مومنانه، اقتصاد مقاومتی، محرومیت‌زدایی و آبادانی در سراسر استان اجرا خواهد شد.

ملایی با اشاره به تشکیل ستاد هفته بسیج سازندگی در تمامی سطوح، از سطح استان تا پایگاه‌های مقاومت بسیج، تصریح کرد: بخشی از فعالیت‌های هفته بسیج، بازتابی از عملکرد مستمر سازمان در طول سال است.

وی در ادامه با تأکید بر اهمیت اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از اولویت‌های برنامه‌های بسیج سازندگی خاطرنشان کرد: طی سال ۱۴۰۳، این سازمان در قالب تسهیلات اقتصاد مقاومتی ذیل جزء ۴ تبصره ۲ و تبصره ۳، مجموعاً ۳۴۴ میلیارد تومان به‌عنوان دستگاه اجرایی سهمیه دریافت کرد که از این میزان تاکنون ۱۷۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان جذب شده است.

ملایی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی دریافت تسهیلات از برخی بانک‌های عامل گفت: با وجود سخت‌گیری برخی بانک‌های خصوصی، از طریق کارگروه بسیج سازندگی و کارگروه اشتغال استانداری موضوع را پیگیری می‌کنیم و امیدواریم مانند سال گذشته که از سه دستگاه برتر استان در جذب تسهیلات بودیم، امسال نیز سهم بیشتری را جذب کنیم.

وی ادامه داد: اولویت ما در برنامه‌های اقتصادی و فرهنگی، حمایت از تولید در حوزه‌های کشاورزی، دامپروری، شیلات، صنایع تبدیلی، صنایع‌دستی و نیروگاه‌های خورشیدی است؛ به‌ویژه در شمال استان که پروژه‌هایی در پنج شهرستان در دست اجراست و در منطقه چابهار نیز یک نیروگاه خورشیدی در مراحل پایانی نصب قرار دارد.

تمرکز بسیج سازندگی بر تقویت معیشت روستایی
مدیر سازمان بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان در ادامه نشست خبری خود با اصحاب رسانه، با اشاره به برنامه‌های اقتصادی و محرومیت‌زدایی این سازمان اظهار داشت: با هدف تقویت تولید در مناطق محروم، طرح پرورش مرغ بومی و تخم‌گذار با نژاد توسکار از سال گذشته در چهار روستا برای ۸۰ خانواده آغاز شده و در دهه فجر نیز این طرح برای ۱۵۰ خانواده دیگر در شمال استان ادامه یافته است.

وی افزود: این پروژه که با همکاری قرارگاه خاتم‌الانبیا اجرا شد، تاکنون حدود سه میلیارد تومان هزینه داشته و به طور میانگین برای هر خانواده بین ۳ تا ۵ میلیون تومان درآمد به همراه داشته است.

مدیر بسیج سازندگی با اشاره به تلاش برای ترویج فرهنگ تولید در مناطق روستایی بیان کرد: در کنار طرح‌های پرورش طیور، طرح‌هایی نظیر ایجاد گلخانه خانگی و پرورش بلدرچین نیز با موفقیت در استان اجرا شده‌اند.

ملایی از پیگیری طرح‌های جدید اقتصادی با همکاری قرارگاه خاتم‌الانبیاء خبر داد و گفت: بر اساس تدبیر فرمانده کل سپاه، مقرر شده بخشی از عواید پروژه‌های عمرانی سپاه در مناطق، صرف خدمات‌رسانی به مردم همان مناطق شود.

وی همچنین با تشریح برنامه‌های اقتصاد مقاومتی، از شناسایی و حمایت از قطب‌های تولیدی هر شهرستان خبر داد و افزود: در نیکشهر و قصرقند تولید و فرآوری انبه، در سراوان و سوران خرما، و در شمال استان تولید خامه دودی محور فعالیت‌های کارگاهی هستند که بعضاً تا ۳۰۰ نفر را تحت پوشش قرار می‌دهند.

حمایت ۳۴۴ میلیارد تومانی بسیج سازندگی از اشتغالزایی در استان
ملایی از راه‌اندازی ۹۵ صندوق قرض‌الحسنه مردمی‌یار در سال گذشته نیز خبر داد و گفت: یکی از موفق‌ترین نمونه‌ها در منطقه پس‌کوه سوران است که با عضویت حدود ۴۰۰ نفر تاکنون به ۲۰۰ نفر تسهیلاتی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت کرده است.

وی در ادامه از چالش‌هایی همچون عدم همکاری برخی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات تبصره ۱۶ گلایه کرد و تصریح کرد: با وجود تصویب مبلغ ۳۴۴ میلیارد تومان تسهیلات، برخی بانک‌ها تاکنون پرداختی نداشته‌اند و این مسئله، روند اشتغال‌زایی را با مشکل مواجه کرده است.

ثبت ۲۵۷۶ گروه جهادی و تشکیل ۷۶ قرارگاه فعال در سطح استان
ملایی همچنین با اشاره به فعالیت ۲ هزار و ۵۷۶ گروه جهادی ثبت‌شده در سامانه سازمان، از ساماندهی ۷۶ قرارگاه جهادی در سطح استان خبر داد و گفت: این قرارگاه‌ها در قالب قرارگاه‌های پهنه‌ای، منطقه‌ای و محلی فعالیت می‌کنند.

مدیر بسیج سازندگی افزود: از بهمن‌ماه ۱۴۰۲ تاکنون بیش از ۱۲۵ هزار متر مربع ایزوگام برای منازل محرومین فاقد پوشش حمایتی در مناطق مختلف استان اجرا شده که سهم قابل توجهی از آن توسط گروه‌های جهادی انجام شده است.

ملایی در پایان با اشاره به برنامه‌های متنوع هفته بسیج سازندگی گفت: پروژه‌های راه‌سازی، آبرسانی، آبخیزداری، احداث منازل محرومین، نمایشگاه‌های اقتصاد مقاومتی و خدمات ویژه گروه‌های جهادی در دستور کار این هفته قرار دارند و هر پایگاه مقاومت و گروه جهادی، مأمور به ارائه یک خدمت مشخص به مردم شده‌اند تا در پایان هفته گزارشی جامع از خدمات ارائه شود.