همایش ملی «نقد، مناظره و نظریه پردازی» در دانشگاه جامع امام حسین(ع) سپاه برگزار شد

همایش ملی «نقد، مناظره و نظریه پردازی» در دانشگاه جامع امام حسین(ع) سپاه برگزار شد

همایش ملی «نقد، مناظره و نظریه پردازی» در دانشگاه جامع امام حسین(ع) سپاه برگزار شد
همایش ملی نقد، مناظره و نظریه پردازی باحضور سردار فدوی در دانشگاه جامع امام حسین(ع) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد.
کد خبر: ۲۰۱۴۷
شنبه ۰۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۶

به گزارش سپاه نیوز؛ همایش ملی نقد، مناظره و نظریه پردازی صبح امروز (چهارشنبه) با حضور سردار دریادار پاسدار علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام و المسلمین محسن قمی معاون ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، محسن رضایی دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا و سردار سرتیپ دوم پاسدار محمدرضا حسنی‌آهنگر فرمانده دانشگاه جامع امام حسین‌ (ع) و نیز جمعی از اساتید، دانشجویان و رؤسای دانشگاه‌ها در دانشگاه جامع امام حسین(ع) برگزار شد.در این همایش مسئولان کمیته‌های تخصصی به ایراد مطالبی در حوزه نظریه‌پردازی پرداختند.

گفتنی است در پایان از دستاورهای نظریه‌پردازی (مجموعه‌ای از کتب و مقالات) رونمایی و از مقالات برگزیده تجلیل شد.

متن بیانیۀ اوّلین همایش ملّی نقد، مناظره و نظریه‌پردازی که توسط دکتر حسین عیسایی معاون دانش و پژوهش و دبیر کمیته سازمانی نظریه پردازی، نقد و مناظره سپاه قرائت شد به شرح زیر است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم
با سلام و صلوات بر محمّد و آل محمّد و با تبریک ایّام الله شعبانیه و در آستانۀ میلاد موفور السُّرور حضرت حجّت بن الحسن العسکری(عجل الله تعالی فرجه الشّریف) و با درود به روح پرفتوح رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه) و شهدای سرافراز انقلاب اسلامی، دفاع مقدّس، مدافعان حریم و حرم و با آرزوی سلامتی مقام معظّم رهبری حضرت امام خامنه‌ای(مدّ ظلّه العالی).
خدا را از ژرفای جان شاکریم که مقارن با سالگرد فرمان تاریخی 1381/11/16  حکیمِ نیک‎اندیش انقلاب اسلامی در باب نظریه‌پردازی، نقد و مناظره، «اوّلین همایش ملّی نقد، مناظره و نظریه‌پردازی» به همّت دانشگاه جامع امام حسین(علیه السّلام) و با همکاری دبیرخانۀ شورای عالی انقلاب فرهنگی و همراهی دانشگاه‌ها و مراکز علمی و حوزوی کشور، در تاریخ 1402/12/2در دانشگاه جامع امام حسین(علیه السّلام) با حضور نخبگان، استادان و پژوهش‌گران حوزه و دانشگاه و فعّالان عرصۀ علم و دانش و فنّاوری برگزار گردید.
شرکت‌کنندگان در این همایش علمی، بر موارد زیر تأکید دارند:
1.انقلاب کبیر اسلامی، در مسیر تمدّن‌سازی نوین، نیازمند ارائۀ مکتب‌ها و نظریه‌های منطبق با آرمان‎ها و ارزش‎های والای خود است و نمی‌توان نقش محوری تولید نظریه‌، در حل مسائل پیچیدۀ حال و آیندۀ انقلاب اسلامی را نادیده گرفت.
«نظریه»، «نظریه‌سازی» و «نظریه‌پردازی»، ابزار‎هایی مطمئن برای نظم‌بخشی به شناخت و امکان‌پذیرسازی پیشبرد علم و دانش‌اند و در بنیاد و ساختار هر دانش و تحوّل علمی و فنّاوری، نقشی حیاتی و تأثیر‌گذار دارند و از ارکان اساسی علوم محسوب می‌شوند.
2.ظهور و بروز هر تمدّن و اقتدار آن (قدرت فكري و علمي)، با كسب علم و حکمت و حفظ «مرجعيّت حِکمی» و به تبع آن، «مرجعیّت علمي»، در كنار ديگر اركان اقتدار و حاکم بر آن‌ها، حاصل مي‌شود.
شرط لازم مرجعيّت حِکمی ـ علمي، توليد علم و مركز ثقل توليد علم نیز نظريه‌پردازي است.
3.از لوازم مهم قرارگرفتن در كانون علم و حکمت و دستیابی به مرجعيّت حِکمی ـ علمي، توجّه جدّي به مقولۀ خلاقیت، نوآوري، ايده‌پردازي و نظريه‌سازي است.
جامعۀ بدون نظريه‌پردازي و توليد نظريه، ناتوانِ در توليد علم و دستیابی به جايگاه مرجعيّت شایسته و در نهايت از دست دادن قابليّت‎ها و توانايي‎های تمدّن‌سازی است.
4.برگزاری نشست‌های نقد، مناظره، کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌پردازی، حرکت مبارکی است که علاوه بر ایجاد نشاط علمی در جامعه، بر شتاب علمی کشور نیز خواهد افزود.
این حرکت تحوّل آفرین باید در دانشگاه‌ها، حوزه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور، هم‎چنان پرشورتر از قبل تداوم یابد.
5.اصلِ در نظریه‌پردازی، نظریه‌پردازی بومی و در راستای نیازها و نظام مسایل احصا شدۀ انقلاب اسلامی و مبتنی بر گفتمان مقاومت، در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، زیست‎محیطی، علمی، فنّاوری، اقتصادی، امنیتی، علوم پایه، علوم فنّی و مهندسی، علوم سلامت و پزشکی و... است.
در این عرصه، نباید از بنیادهای حِکمی نظریه‌پردازی در عرصه‌های معرفت‌شناختی، هستی‌شناختی، انسان‌شناختی، دین‌شناختی، ارزش‌شناختی و روش‌شناختی غفلت کرد و این بنیادها و مبانی، ریشه در حکمت والای اسلام و اندیشه‏های انقلاب اسلامی دارند.
6.در عرصۀ نقد و مناظره، ضمن تأکید بر لزوم ادبِ نقد و مناظره، باید به ‌تعبیر مقام معظّم رهبری، مراقب مونتاژ و کنار هم چیدن نظریات گوناگونِ متّفکران و التقاط برای تولید نظریه باشیم.
باید برای پیشرفت علم، با شجاعت علمی، اعتماد به نفسِ شخصی و اعتماد به نفسِ ملّی و پُرکاری در همۀ بخش‌ها اعمّ از علوم انسانی، علوم تجربی، بخش‌های نزدیک به عمل و فنّاوری و بخش‌های علوم پایه، به‌دنبال نظریه رفت، آن را تولید، خلق، ابداع و نقد کرد.
7.متولّیان امر نظریه‌پردازی، نقد و مناظره در «شورای عالی انقلاب فرهنگی» باید این موضوع مهم را در سازمان‌ها و نهادهای کشوری و لشکری، دانشگاه‌ها و مؤسّسات علمی از لحاظ ساختاری و مالی، حمایت ویژه کنند تا چراغِ علم، فروزنده‌تر از پیش جهان پیرامون خود را روشن سازد.
8.متولّیان امر نظریه‌پردازی، نقد و مناظره در «معاونت علمی ریاست جمهوری» باید زمینه‌های رشد و تعالی نظریه‌پردازان در حوزه‌های مختلف علمی را با ابلاغ آیین‌نامه‌های کاربردی و تأمین ضمانت‌های اجرایی قوی، محقّق سازند.
9.در راستای تحقّق تمدّن نوین اسلامی و بیانیۀ گام دوم انقلاب اسلامی و حرکت به‌سوی مرجعیّت علمی و اعتلای نهضت نظریه‌پردازی و جنبش علمی، پیشنهاد عملی و اجرایی این همایش این است که روز «شانزدهم بهمن» در تقویم رسمی کشور به‌عنوان «روز ملّی نظریه‌پردازی، نقد و مناظره» تصویب گردد.
10.با هدف توسعۀ نهضت نظریه‌پردازی، نقد و مناظره و ایجاد پویش تولید علم اسلامی، نافع و کارآمد، «همایش بین‌المللی نقد، مناظره و نظریه‌پردازی» در سال 1403 با محوریت دانشگاه جامع امام حسین(علیه السّلام) و همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و همراهی دانشگاه‌های برتر کشور برگزار گردد.
از درگاه خداوند قادر متعال و در ظلّ تمسّك به اهل ‏بيت عصمت و طهارت(علیهم السّلام) توفیق روزافزون همۀ پیشگامان دانش و معرفت را در پیروی از منویّات حکیمانۀ ولی امر مسلمین جهان، امام خامنه‏ای(أدام الله أيّامه) و نیل به اهداف والای حضرت امام و شهدای گران‎قدر انقلاب اسلامی تا تحقّق تمدّن نوین اسلامی و برپایی دولت کریمۀ مهدوی مسئلت می‎نماییم.


دبیر اوّلین همایش ملّی نقد، مناظره و نظریه‌پردازی

ارسال نظر
captcha