ارتش توانایی تسخیر آسمان را دارد
امیر سرتیپ خلبان «عزیز نصیرزاده» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، در آیین الحاق هزار فروند پهپاد راهبردی به ارتش، ضمن تبریک سالروز میلاد با سعادت امیرالمومنین (ع)، اظهار داشت: اتحاد و همافزایی بسیار اثربخش و خوبی بین صنعت دفاعی و ارتش جمهوری اسلامی ایران به وجود آمده و الحاق هزار فروند پهپاد راهبردی، حاصل این هماهنگی است.
امیر سرتیپ نصیرزاده ادامه داد: ارتش جمهوری اسلامی ایران در بهکارگیری پهپاد به بلوغ قابل توجهی رسیده است و طیف متنوعی از پهپادها و راهبردهای مربوطه متعددی را با ابداعات و نوآوریهای خاص، در نیروهای چهارگانه زمینی، هوایی، دریایی و پدافندی خود به کار گرفته است.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح عنوان کرد: پهپادهایی که در مأموریتهای پدافندی و تلفیقی مورد استفاده قرار میگیرند، پهپادهایی با قابلیت نشست و برخاست در دریا هستند، یا پهپادهایی که در هوشمندسازی و کمک به عملیاتهای نیروی زمینی مورد استفاده قرار میگیرند و همچنین پهپادهایی که امروز الحاق شدند، منجر به ایجاد ظرفیتی در ارتش جمهوری اسلامی ایران شدهاند که میتواند در مواقع لزوم، آسمان را به تسخیر خود درآورَد و ضربات مهلکی به دشمن وارد کند.
وی با اشاره به فرمایش فرمانده معظم کل قوا (مدظلهالعالی) مبنی بر اینکه تجهیز دستان امت اسلام وظیفه صنعت دفاعی کشور است، افزود: تولید انواع تجهیزات و سلاحهای مورد نیاز نیروهای مسلح بر عهده صنایع وزارت دفاع است و آنچه در رزمایشها به نمایش درمیآید، تنها بخش قابل پخش توانمندیهای ما است؛ تجهیزات شگفتآور و غافلگیرکنندهای نیز داریم و اگر لازم شد، توسط نیروهای مسلح ما مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
امیر نصیرزاده با تأکید بر اینکه اجازه جسارت و گستاخی را به هیچ دشمن زبونی نخواهیم داد، بیان کرد: همت و مطالبهگری وصفناپذیر فرماندهان ارتش، صنعت دفاعی را به تحرک و فعالیت بیشتر وا داشته و ما افتخار میکنیم که در کنار دانشمندان جهاد خودکفایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، توانستهایم آنچه مورد نیاز نیروهای مسلح است، فراهم کنیم.
وزیر دفاع گفت: تولید هر نوع سلاحی یک امر استاتیک یا ایستا نیست؛ بلکه پویاست که نشأتگرفته از رصد و پایش محیط عملیاتی و پیشرفت فناوریها در دنیاست و پهپاد هم از این امر مستثنا نیست. بُعد عملیاتی و فناوریهای نرمافزاری جدید در واقع تعیینکننده نیازمندی و مطالبه عملیاتی ماست که چه نوع پهپادی بسازیم که در نیروهای مسلح، در ارتش، سپاه و بخشهای دیگر مناسب باشد.
وی تأکید کرد: قطعاً هوش مصنوعی را در پهپادها به کار میگیریم؛ یعنی ارتقا و بهینهسازی پهپادها به هر نوع سلاحی بستگی به رصد و پایش عملیاتی و دستیابی به فناوریها و دانشهای روز است.
امیر نصیرزاده با اشاره به تولید پهپادهای FPV توسط وزارت دفاع خاطرنشان کرد: به طور گسترده با سازمانها و نیروها در ارتباط هستیم و الان تولید هر نوع سلاحی بهخصوص در حوزه پهپادهای FPV هماهنگی بسیار خوبی میان وزارت دفاع و سازمانها و جهاد سازمانها وجود دارد و در تعامل با هم آن را تولید میکنیم.