تحقق امنیت جامع و پایدار در دریای خزر با همکاری بین نیروهای مسلح کشورهای حاشیه دریای خزر

تحقق امنیت جامع و پایدار در دریای خزر با همکاری بین نیروهای مسلح کشورهای حاشیه دریای خزر

تحقق امنیت جامع و پایدار در دریای خزر با همکاری بین نیروهای مسلح کشورهای حاشیه دریای خزر
فرمانده منطقه چهارم دریایی امام رضا (ع) بیان کرد: یک امنیت جامع و پایدار در دریای خزر میسر نمی‌شود مگر با ایجاد یک محیط امن ناشی از هم‌افزایی، همکاری و مساعدت بین نیروهای مسلح کشورهای حاشیه دریای خزر به‌عنوان تولیدکنندگان امر مهم امنیت. 
کد خبر: ۲۷۲۰۸
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۶

به گزارش سپاه نیوز، امیر دریادار دوم حمیدرضا سعادت فرمانده ناوگان شمال و منطقه چهارم دریایی امام رضا(ع) نیروی دریایی ارتش در نشست توجیهی رزمایش مرکب امداد و نجات 2025 دریای خزر (CASAREX2025) گفت:  تاریخ ایران اسلامی مملو از دلیرمردی و رشادت‌های سربازان این مرزوبوم کهن در مقابل دشمنان خرد و کلان است؛ جدای از رشادت‌های نیاکان ما در ایران باستان و تاریخ کهن، در دوران معاصر رشادت‌های سربازان این کشور تا به امروز توانسته دست تعدی استکبار جهانی را از مرزوبوم و آب‌وخاک این کشور دور نگه دارد. 

وی افزود: هشت سال دفاع جانانه ملت شریف ایران از سرزمین اسلامی که با اهداء خیل قابل توجه شهدا، جانبازان و ایثارگران همراه بوده و نقشه شوم دشمن بعثی که با حمایت همه‌جانبه ابرقدرت‌ها و استکبار جهانی همراه بود را باطل کرد، از مصادیق این دلاور مردی‌هاست. 

فرمانده ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش اظهار کرد: رژیم جعلی صهیونی، دشمن اسلام، ملت‌ها و امت اسلامی به مدت ۱۲ روز با حمایت تمام‌عیار استکبار سعی کرد مجدداً خللی در امنیت این کشور ایجاد کند که این بار نیز به مدد حضرت باری‌تعالی و رشادت‌های نیروهای مسلح از اهداف شوم خود دور ماند. این موفقیت بزرگ حاصل نشد مگر با مجاهدت، ایثار و ازخودگذشتگی همکاران سرافرازمان در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران. 

وی اضافه کرد: همزمان که در حال اجرای این تمرین دریایی هستیم دو ناوگروه از نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حال انجام وظیفه در اقیانوس هند و تأمین امنیت دریانوردان هستند. 

فرمانده منطقه چهارم دریایی امام رضا(ع) نیروی دریایی ارتش گفت: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران با وجود اعمال تحریم‌های ناجوانمردانه به توانمندی‌های خود، اتکا کرده و کار تعمیرات اساسی و نیمه‌اساسی شناورها و تجهیزات تا بومی‌سازی و ساخت انواع تجهیزات و  تسلیحات مختلف با هدف دفاع از منافع ملت ایران اسلامی را  انجام می‌دهد. 

وی افزود: خداوند بزرگ را شاکریم که آن‌قدر در این راه پیشرفت حاصل شد که امروزه زیردریایی، ناوشکن، ناوچه موشک‌انداز، هواناو، پهپاد و انواع تجهیزات مورد نیازمان را خودمان طراحی کرده و می‌سازیم و در تلاش برای تأمین امنیت دریایی کشور، دست در دست برادرانمان در نیروی دریایی سپاه و دریابانی فراجا نهاده و نه‌تنها امنیت پایدار را در تمامی آب‌های سرزمینی و فراسرزمینی برقرار کرده‌ایم، بلکه در اقصی‌نقاط جهان در حال دفاع از منافع ملی کشور عزیزمان هستیم. 

دریادار دوم سعادت با بیان اینکه توسعه دیپلماسی دریایی و همکاری با نیروی دریایی کشورهای دوست را همواره مدنظر قرار داده و در این راستا از هیچ تلاشی فروگذار نبوده‌ایم، تأکید کرد: به‌عنوان یکی از اعضای فعال سمپوزیوم نیروهای دریایی اقیانوس هند، آیونز، ریاست مشترک دو کارگروه از سه کارگروه آن را عهده‌دار بوده و نشست‌های کارگروه امنیت دریایی آیونز را در گذشته در تهران برگزار کردیم و در تلاش برای ارتقا سطح امنیت جمعی در منطقه اقیانوس هند مرکز بین‌المللی همکاری‌های امنیتی دریایی را در سواحل مکران در شمال این اقیانوس راه‌اندازی کردیم. 

وی ادامه داد: دید و بازدیدهای متقابل بندری، انجام رزمایش‌های مشترک و مرکب، تعاملات و تبادلات آموزشی و عملیاتی، مشارکت در اجلاس‌ها و نشست‌های مختلف دریایی و میزبانی و مشارکت در مسابقات نظامی از جمله فعالیت‌های نیروی دریایی در توسعه دیپلماسی و عمق‌بخشی به امتداد‌های راهبردی نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است. 

فرمانده ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش گفت: با اعزام بیش از ۱۰۰ ناوگروه عملیاتی به دریاهای دوردست نه‌تنها تأمین امنیت ناوگان تجاری کشور را برقرار کرده‌ایم بلکه به کشتی‌ها و شناورهای سایر کشورها در خطوط کشتیرانی بین‌المللی کمک‌رسانی کردیم. 

وی اظهار کرد: در این تمرین و رزمایش مرکب نیز همه تلاش‌ها برای هماهنگی،  هم‌افزایی و همکاری هرچه بیشتر همه کشورهای ساحلی حوزه خزر که بزرگ‌ترین دریای بسته جهان و البته به‌عنوان دریای صلح و دوستی است انجام شده است. 

فرمانده منطقه چهارم دریایی امام رضا (ع) بیان کرد: یک امنیت جامع و پایدار در دریای خزر میسر نمی‌شود مگر با ایجاد یک محیط امن ناشی از هم‌افزایی، همکاری و مساعدت بین نیروهای مسلح کشورهای حاشیه دریای خزر به‌عنوان تولیدکنندگان امر مهم امنیت. 

دریادار دوم سعادت تصریح کرد: در شرایط کنونی که کشورهای استعمارگر سعی در حضور در مناطق مختلف جهان به‌منظور غارت منابع کشورها دارند، ما با اتکا به خداوند متعال و سرلوحه قراردادن تدابیر مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا(مدظله‌العالی) در تأمین امنیت دریایی در دریای خزر شبانه‌روز کوشا بوده و در این مسیر خواهان تعامل، هم‌افزایی و همکاری با تمام کشورهای همسایه دریای خزر هستیم.