نشست پیمانکاران GC هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی برای اجرای طرح ملی فشارافزایی گاز پارس جنوبی

روابط عمومی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص)/

نشست پیمانکاران GC هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی برای اجرای طرح ملی فشارافزایی گاز پارس جنوبی

نشست پیمانکاران GC هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی برای اجرای طرح ملی فشارافزایی گاز پارس جنوبی
نشست هماهنگی پیمانکاران GC با هدف هم‌افزایی و تسریع در اجرای طرح ملی فشارافزایی گاز پارس جنوبی، به میزبانی هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) در ۱۳ بهمن ۱۴۰۳، برگزار شد.
کد خبر: ۲۳۴۶۵
يکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۶

نشست هماهنگی پیمانکاران GC با هدف هم‌افزایی و تسریع در اجرای طرح ملی فشارافزایی گاز پارس جنوبی، به میزبانی هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) در ۱۳ بهمن ۱۴۰۳، برگزار شد. در این جلسه، نمایندگان شرکت‌های پتروپارس، مپنا، اویک (OIEC) و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) به‌عنوان پیمانکاران اصلی پروژه، به بررسی راهکارهای اجرایی جهت تسریع روند این طرح ملی پرداختند.

طرح فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی، راهبردی‌ترین پروژه صنعت نفت کشور محسوب می‌شود. با توجه به افت فشار طبیعی این میدان مشترک، شرکت نفت و گاز پارس اجرای ۱۴ سکوی فشارافزایی با ظرفیت ۲ میلیارد فوت مکعب گاز غنی در روز را در دستور کار قرار داده است. این طرح علاوه بر افزایش ضریب بازیافت گاز و جبران افت فشار مخزن مشترک، نقش بسزایی در نگهداشت توان تولید از پارس جنوبی و کاهش ناترازی گاز کشور خواهد داشت.

مطالعات مهندسی پایه و پایه پیشرفته این پروژه عظیم، اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ در قالب ۱۷ بسته کاری به یک شرکت مشاور ایرانی با همکاری مشاوران بین‌المللی واگذار شد. در ادامه، قراردادهای اجرایی اولیه طرح نیز در ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ میان شرکت نفت و گاز پارس و پیمانکاران اصلی به امضا رسید. بر اساس سناریوی فراهم‌سازی تأسیسات فراساحلی، این طرح شامل ۷ هاب عملیاتی خواهد بود که در هر یک از آنها، دو سکوی فشارافزایی به وزن حدودی ۱۰ هزار تن، به همراه سکوی تولید برق و یوتیلیتی و سکوی اقامتی برای ۷۰ نفر ساخته و نصب خواهد شد.

در نشست برگزار شده، بر ضرورت هم‌افزایی میان پیمانکاران، افزایش هماهنگی در اجرای پروژه و تسریع فرآیندهای عملیاتی تأکید شد. همچنین، توسعه ظرفیت‌های داخلی و بهره‌گیری از دانش فنی پیشرفته به‌عنوان عوامل کلیدی در اجرای موفق این پروژه ملی مورد بررسی قرار گرفت. طرح فشارافزایی پارس جنوبی با برآورد سرمایه ۲۰ میلیارد دلاری، گامی مهم در حفظ امنیت انرژی کشور و تثبیت جایگاه ایران در بازار جهانی گاز محسوب می‌شود.