بازدید سرلشکر پاسدار محسن رضایی از پروژه تحقیقاتی پردیس فناوری

روابط عمومی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص)/

بازدید سرلشکر پاسدار محسن رضایی از پروژه تحقیقاتی پردیس فناوری

بازدید سرلشکر پاسدار محسن رضایی از پروژه تحقیقاتی پردیس فناوری
سرلشکر پاسدار محسن رضایی به همراه سردار عابد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص)، از پروژه تحقیقاتی پردیس فناوری بازدید کردند و مسئولین اجرایی گزارشی از روند پیشرفت آن ارائه دادند.
کد خبر: ۲۳۵۲۹
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۰

سرلشکر پاسدار محسن رضایی به همراه سردار عابد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص)، صبح روز دوشنبه ۱۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۳، از پروژه تحقیقاتی پردیس فناوری که توسط نیروهای متخصص مؤسسه حرا هلدینگ تخصصی راه و شهرسازی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) بازدید کردند و مسئولین اجرایی گزارشی از روند پیشرفت آن ارائه دادند.

سرلشکر رضایی با حضور در جلسه‌ای که در کارگاه پروژه برگزار شد، ضمن استماع گزارش مسئولین اجرایی، بر نقش کلیدی قرارگاه خاتم در توسعه زیرساخت‌های کشور تأکید کرد و اظهار داشت: قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) از دوران جنگ تحمیلی تاکنون در تمامی لحظات حساس و مهم کشور، پیشتاز اجرای پروژه‌های سازندگی بوده است و این موضوع بر هیچ‌کس پوشیده نیست. وی همچنین با اشاره به اجرای پروژه‌های بزرگ ملی از جمله پالایشگاه‌ها، تونل‌ها و سایر پروژه‌های راهبردی، بر لزوم همگامی با پیشرفت‌های علمی و فناوری تأکید کرد و افزود: علاوه بر ادامه این فعالیت‌ها، باید برای عقب نماندن از پیشرفت و علم جهانی، وارد عرصه‌های جدید اجرایی شد تا دستاوردهای کشور در این حوزه‌ها زبانزد کشورهای پیشرفته گردد.

سرلشکر رضایی با اشاره به فناوری‌های نوین از جمله هوش مصنوعی، بر اهمیت ورود به عرصه‌هایی که تاکنون در دنیا به‌طور گسترده به آن پرداخته نشده است تأکید کرد و گفت: باید به سمت سازندگی در حوزه‌هایی حرکت کرد که در سطح جهانی کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. وی ساخت شهرهای زیرزمینی با رویکرد حفظ محیط‌زیست و رعایت استانداردهای ایمنی را نمونه‌ای از این اقدامات دانست و افزود: چنین پروژه‌هایی علاوه بر کاربردهای دفاعی، می‌توانند نقش مؤثری در مدیریت بحران، جمع‌آوری اطلاعات و مقابله با تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی ایفا کنند و باید از فرصت‌های منحصر‌به‌فردی که در فضاهای زیرزمینی وجود دارد، به بهترین شکل در راستای توسعه و پیشرفت کشور بهره برد.
پروژه تونل پردیس فناوری زیرزمینی به‌عنوان یک پروژه تحقیقاتی، در پارک فناوری دانشگاه امام حسین(ع) و با طول تقریبی ۶۰۰ متر در شرق تهران اجرا شده است. این پروژه با اهدافی چون بهره‌گیری از تونل برای امور تحقیقاتی و مطالعاتی، شبیه‌سازی تونل‌های دفاعی در برابر تهدیدات و سناریوهای مدیریت بحران، طراحی و اجرای سیستم‌های حفاظتی و ایمنی تونل‌ها، آزمایش و ارزیابی تجهیزات و ماشین‌آلات داخلی و خارجی، بررسی و توسعه مواد، مصالح و فرآیندهای نوین در حوزه نگهداری موقت و دائم، تحقیق و توسعه روش‌های مقابله با آتش‌سوزی در فضاهای زیرزمینی، ارزیابی روش‌های مقابله با اثرات انفجار در محیط‌های زیرزمینی، مطالعه تکنیک‌های حفاری و آتشباری کنترل‌شده و احداث نمونه‌ای برگزیده از تونل‌های تحقیقاتی و استراتژیک اجرا شده است.

پروژه تحقیقاتی پردیس فناوری، به‌عنوان یکی از دستاوردهای مهم در حوزه فناوری‌های زیرزمینی، گامی مؤثر در توسعه دانش بومی و تقویت زیرساخت‌های علمی و دفاعی کشور محسوب می‌شود.