طرح طهرانی مقدم برای بستن تنگه هرمز
حسن طهرانی مقدم؛ فرمانده توپخانه قرارگاه خاتمالانبیای سپاه که از طرف فرماندهی سپاه برای بررسی موقعیت نظامی و وضعیت پدافندی تنگه هرمز و جزایر سهگانه و چگونگی بهکارگیری توپخانه برای مسدود کردن تنگه هرمز در مواقع بحرانی، به آن منطقه سفرکرده بود، گزارش خود را در جلسهای با حضور محسن رضایی، سید رحیم صفوی و غلامعلی رشید ارائه کرد.
وی در این گزارش ضمن توضیحاتی درباره ضعف پدافندی و کمبودهای جزایر و تنگه هرمز از قبیل نبود جاده و اسکله، در خصوص اقدام آمریکا برای تقویت نیروی دریایی عمان و واگذاری تعدادی ناوچه با قابلیت پرتاب موشک اگزوسه، مطالبی بیان کرد.
طهرانی مقدم همچنین با انتقاد از دیدگاه موجود در برخی ردههای نیروی دریایی ارتش که مبتنی بر ابزار محوری است، به تأثیر مثبت حضور نیروهای سپاه در کنار واحدهای عملیاتی نیروی دریایی ارتش و دلگرمی افراد نیروی دریایی از این امر اشاره و خاطرنشان کرد که اگر در منطقه وضعیت بحرانی شود و کار به درگیری با آمریکا بکشد، حضور نیروهای سپاه الزامی است.
فرمانده توپخانه قرارگاه خاتم در توضیح بخش دیگری از مأموریت خود که بررسی کاربرد توپخانه برای مسدود کردن تنگه هرمز بود، گفت: در این سفر چگونگی استفاده از توپخانه ساحل به دریا و روش کنترل تنگه با توپخانه و شلیک به ناوها را موردبررسی قراردادیم.
عرض تنگه هرمز ۴۴ کیلومتر است و نیروی زمینی ارتش، ابتکاری به خرج داده و برد گلولههای توپ ۱۷۵ میلیمتری را تا ۵۰ کیلومتر افزایش داده است ولی چون وزن گلوله ۱۷۵ میلیمتری و قدرت انفجاری آن کم است، لذا ما روی طرحی کار میکنیم که بتوانیم برد گلولههای توپ ۱۳۰ میلیمتری را که سرجنگی آن ۲۰ کیلو وزن دارد تا ۴۰ کیلومتر افزایش بدهیم.
اگر این اتفاق بیفتد میتوانیم فاصله ۴۰ کیلومتری را باقدرت انفجار بیشتری هدف قرار دهیم. وی افزود: دراینباره پیشرفتهایی نیز داشتهایم و در آینده نزدیک خبرهای خوبی به شما خواهیم داد.
منبع:
ایرج همتی، علیرضا لطفالله زادگان، روزشمار جنگ ایران و عراق: نخستین عملیات بزرگ در شمال غرب: والفجر ۴، (کتاب بیست و هشتم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۷، صص ۴۲۲، ۴۲۳