ضرورت تولیدات فرهنگی برای نسل جوان

ضرورت تولیدات فرهنگی برای نسل جوان

ضرورت تولیدات فرهنگی برای نسل جوان
رضا اعظمیان جزی گفت: ضرورت تولیدات فرهنگی برای نسل جوان محسوس است و باید در این زمینه بیشتر کار شود.
کد خبر: ۲۵۸۴۲
يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۸

به گزارش سپاه نیوز در نهمین روز از برپایی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در غرفه مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدت‌های سپاه، مصاحبه‌ای را با یکی از رزمندگان، جانبازان و درعین‌حال نویسندگان دفاع مقدس؛ آقای رضا اعظمیان جزی انجام داده‌ایم که متن آن منتشر می‌شود:

۱- خود را معرفی و سوابق حضورتان در جبهه را تشریح کنید.
رضا اعظمیان جزی هستم. من از ۵/۱۴ سالگی به‌اتفاق یکی از دوستانم به نام علی‌رضا اکبریان که در عملیات والفجر ۴ شهید شد؛ قصد حضور در جبهه داشتیم اما به دلیل سن کم ما را اعزام نمی‌کردند. با اصرار و ارائه کپی شناسنامه و تغییر سال تولد به جبهه اعزام شدیم.

حدود چهار سال توفیق حضور در جنگ را داشتم که از عملیات والفجر ۴ به بعد تا پایان جنگ می‌باشد. در عملیات‌های والفجر ۴، خیبر، بدر، والفجر ۸، کربلای ۴ و کربلای ۵ حضور داشتم.

من از طرف تیپ ۴۴ قمر بنی‌هاشم به جبهه اعزام شدم که دو سال به‌صورت دواطلبانه و در قالب بسیجی و دو سال هم در چارچوب دوره ضرورت خدمت و سربازی در جنگ حضور داشتم. بعد از جنگ هم به شغل سابق خود که مکانیکی دستگاه‌های نساجی بود برگشتم چراکه مدرک من دیپلم نساجی بود و در پایان نیز بازنشست شدم.

۲-لطفاً در مورد سوابق نویسندگی خود توضیح دهید.
من به خاطر علاقه‌ای که به نویسندگی داشتم در کارگاه‌های آموزشی استاد مرتضی عرب سرهنگی شرکت کردم چون می‌خواستم حق رفقای خود را ادا کنم. چه آن‌هایی که شهید شدند و چه آن‌هایی که هستند و باید مجاهدت‌های آنان منتشر شود.

آشنایی من با مرکز به سال ۱۳۹۸ به بعد برمی‌گردد. جایی که من سه تا چهار اثر داشتم که عبارت بودند از: کتاب موقعیت الله وکیل، فرار از خود و دلاوری از قمیشلو. با معرفی این کتاب‌ها به مرکز، اولین گام آشنایی ما با مرکز برداشته شد.

سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، بعد از یکی دو سال کار کارشناسی، از هر سه اثر رونمایی شد که البته حاج فضل‌الله صابری هم همراه با من در نکارش این آثار نقش داشته‌اند.

کتاب «موقعیت الله وکیل»، خاطرات حاج رمضان الله وکیل؛ فرمانده تدارکات تیپ ۴۴ قمر بنی‌هاشم (ع) در دوران دفاع مقدس می‌باشد.


کتاب «فرار از خود»، خاطرات غلامرضا علیزاده؛ غواص گردان یونس لشکر ۱۴ امام حسین (ع) در دوران جنگ تحمیلی می‌باشد که در عملیات کربلای ۴ به اسارت دشمن درمی‌آید.

کتاب «دلاوری از قمیشلو» نیز روایت پاسدار جانباز؛ علیرضا داتلی بیگی از دوران جنگ تحمیلی است.

خارج از مرکز هم من آثار متعددی دارم که به چاپ رسیده و یا در دست چاپ است. در تعامل با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کتاب «توت حیاط» و «بغض غریب» را دارم که چاپ‌شده است.


توت حیاط سرنوشت یکی از رزمندگان لشکر ۱۴ امام حسین (ع) است که در بازپس‌گیری فاو توسط دشمن وقتی‌که به عقب برمی‌گردد، دیگر قایقی نیست و ایشان سعی می‌کند با استفاده از یک قطعه یونولیت خود را به ساحل ایران برساند که موفق نمی‌شود و در ساحل عراق،۴۴ روزمی ماند و زندگی می‌کند تا اینکه موفق به فرار می‌شود.


بغض قریب، خاطرات آزاده‌ای است که در روز اول جنگ در سر پل ذهاب به اسارت عراقی‌ها درمی‌آید.


در سوره مهر، کتاب «شیرمحمد» را دارم؛ زندگی‌نامه فرمانده گردان امیر المومنین (ع) لشکر ۱۴ امام حسین (ع).


در بنیاد روایت فتح کتاب «آوش» را در دست چاپ دارم که خاطرات جاسوسان ایرانی در اردوگاه‌های عراق است و اخیراً هم چند اثر برای بنیاد حفظ آثار فرستاده‌ام که از جمله آنها زندگی‌نامه اکبر جزی است؛ یکی از شهدای ملی استان اصفهان در دوران دفاع مقدس. کتاب «قمر بانو» را هم در دست چاپ دارم. وی مادر دو شهید می‌باشد و در زمان جنگ رئیس ستاد پشتیبانی زنان بود و ۱۵۰ نفر خانم تحت مدیریت ایشان خدمات پشتیبانی را ارائه می‌دادند.


همچنین کتاب دو فرزند شهید این مادر به نام «دو برادر، دو فرمانده» را دارم. کتاب دیگری به نام «بی‌قرار همه فصل‌ها» را دارم که زندگی‌نامه یکی از فرماندهان شهید نیروی قدس می‌باشد.


اخیراً هم کاری دست گرفتم که در مورد یکی از آزادگان جبهه مقاومت در سوریه به نام آقای «گلی» است که در سال ۱۳۹۱ به اسارت جبهه النصره درآمد که بعداً آزاد شدند.


کتاب دیگر هم در مورد آزاده‌ای است که در اردوگاه موصل ۲، پرستار ۳۸۰ جانباز قطع عضو و قطع نخاع بوده است که کارهای نظافتی و بهداشتی آن‌ها را انجام می‌داده است که احتمالاً این کتاب هم به نام پرستار چاپ خواهد شد. ایشان علی‌رغم اینکه علم پرستاری و رسیدگی به مجروحان را بلد نبود، اما زخم آن‌ها را شستشو و درمان می‌کرد و از آن ۳۸۰ نفر،۲۴ نفر از آن‌ها به شهادت می‌رسند.


کتاب دیگری هم برای دانشگاه امیر المومنین (ع) نیروی زمینی سپاه در دست چاپ دارم به نام «نشان از تو دارم» که زندگی‌نامه ابوالفضل علی جانی است که تنها شهید مدافع حرمی است که با ترور بیولوژیکی به شهادت رسید.


۳-نظرتان را در مورد آثار مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس بیان کنید و نقطه نظرات خود را در مورد اشاعه بهتر فرهنگ دفاع مقدس و ضرورت‌های آن تشریح فرمایید.
مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، مجموعه ای است که گذشته از پژوهش در جنگ، در حوزه‌های انقلاب اسلامی و شهدای مدافع حرم نیز فعالیت‌های خوبی انجام داده است.


صادقانه بگویم بیشتر استنادات خود را از کتبی که این مرکز چاپ کرده گرفته‌ام.چون کارشناسی خیلی خوبی روی کتاب‌ها انجام می‌شود. آثار راستی آزمایی می‌شود. من یادم هست که در مورد آثار خودم کارشناس مربوطه مرکز، اشکالات متعددی به آن وارد کرد که همه را باکمال میل برطرف کردم.


من نظرم این است که دیگر کار برای ارائه آثار به افرادی مثل من گذشته. ما اگر می‌آییم کار و محصولی تولید می‌کنیم، باید از مهدکودک به بعد، در مدارس ابتدایی، راهنمایی و... باید روی بچه‌های خود سرمایه‌گذاری کنیم و آن‌ها را بری حفظ انقلاب تربیت کنیم. عمده تولیدات محتوایی ما در هر زمینه‌ای باید توسط اهل‌فن به زبان کودکانه و نوجوانی برگردند.


مواد خام یک کتاب را در اختیار هنرمندان مختلف بگذاریم که تبدیل به فیلم، رمان، داستان شود. متخصصین بخش کودک و نوجوان باید بیایند، زحمت بکشند و این‌ها را برگردانند برای کودکان و نوجوانان. چون از ما گذشته و ما هرچی قرار بوده بشویم، شدیم.


برخی از مشکلات اساسی کشور در زمینه فرهنگی این است که ما این نسل را نادیده گرفتیم و از آن‌ها غافل بودیم و باید اشتباه خود را بپذیریم.