
آیین رونمایی از کتاب «تاریخ شفاهی دفاع مقدس به روایت فرمانده قرارگاه کربلا در دوران دفاع مقدس» برگزار شد
به گزارش سپاه نیوز؛ مراسم رونمایی از کتاب «تاریخ شفاهی دفاع مقدس به روایت سردار احمد غلامپور فرمانده قرارگاه کربلا در دوران دفاع مقدس» با حضور سرلشکر پاسدار دکتر محسن رضایی فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس، سردار علی فضلی، سردار احمد غلامپور، سردار حسین علایی، حجتالاسلاموالمسلمین داوود محقق مسئول نمایندگی ولیفقیه در قرارگاه کربلا در دوران دفاع مقدس، سردار اسماعیل کوثری، سردار مزینانی، سردار نصرالله فتحیان و سردار علیمحمد نائینی، حاج صادق آهنگران و خانواده شهید والامقام احمد سیافزاده مسئول واحد طرح و عملیات قرارگاه کربلا در دوران دفاع مقدس، پژوهشگران و راویان، امروز سهشنبه در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار شد.
در این مراسم سردار دکتر علیمحمد نائینی مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران و رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با تأکید بر اینکه دفاع مقدس محل اکتشاف استعدادهای بیشماری بود، اظهار کرد: نیروهایی که درنهایت سادگی و برای دفاع از کشور پا به جبهه گذاشتند و بهمرور در مکتب جهادی امام خمینی رضوانالله علیه تبدیل به فرماندهانی بزرگ و مجرب شدند.
وی با اشاره به اینکه قرارگاه کربلا تا قبل از تشکیل قرارگاه خاتمالانبیاء (ص) قرارگاه مرکزی و قرارگاه مشترک ارتش و سپاه، مسئولیت طرحریزی و هدایت عملیاتها را عهدهدار بود، گفت: این قرارگاه از پاییز ۱۳۶۰ تا پاییز ۱۳۶۱ قرارگاه بالادستی قرارگاههای تاکتیکی و عملیاتی به شمار میرفت و عملیاتهای بزرگی مانند ثامنالائمه، طریقالقدس، فتحالمبین، بیتالمقدس و رمضان را به صورت هدایت و فرماندهی میکرد.
سردار غلامپور در عملیاتیترین قرارگاه سپاه در جبهه جنوب نقش اول را داشت
مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اینکه کارنامه و شناسنامه قرارگاه کربلا با احمد غلامپور یک هویت بود، گفت: سردار غلامپور در عملیاتیترین قرارگاه سپاه در جبهه جنوب بیشترین نقش و درواقع نقش اول را داشتهاند.
وی اشاره کرد: امروز هم سردار غلامپور در تاریخ جنگ، روایتگر دقیق حوادث در هر سه سطح راهبردی، عملیاتی و تاکتیکی است. بعد از جنگ رئیس دوره عالی جنگ و هماکنون مدرس، محقق و راوی جنگ هستند.
سردار نائینی انتقال اعتمادبهنفس به فرماندهان یگانها را از خصوصيات سردار غلامپور در دوران دفاع مقدس برشمرد و گفت: سردار غلامپور با به كار بردن جمله "تو هم میتوانی مثل حسين خرازى و احمد كاظمى باشى"، به ساير فرماندهان در آنها اعتمادبهنفس ايجاد میکرد.
وی با اشاره به کتاب تاریخ شفاهی دوران دفاع مقدس به روایت احمد غلامپور گفت: تاریخ شفاهی احمد غلامپور در ۶۸ جلسه برگزار شده است که حاصل آن سه جلد کتاب است که دو جلد چاپ شده است. جلد اول تا پایان عملیات بیتالمقدس را روایت میکند و جلد دوم از عملیات رمضان تا پایان والفجر ۸ را روایت کرده است و جلد سوم هم از کربلای 4 تا پایان جنگ را شامل خواهد شد.
در ادامه سردار احمد غلامپور با اشاره به اینکه در کتاب تاریخ شفاهی خود که 800 صفحه است، تقریباً 200 مرتبه از آقای محسن رضایی نام برده است، در خصوص چرایی آن اظهار کرد: شاید شبهه به وجود بیاید که چرا از آقا محسن در این تاریخ شفاهی نام برده شده است! واقعیت این است که هشت سال جنگ ما پر از حوادث و اتفاقات زیادی بوده است اما بعضی از اتفاقات و حوادث فراتر از حادثه و اتفاق نشان داده شده است و بهنوعی میتوان گفت که یک نقطه عطفی بوده که شرایط یک عملیات یا جنگ را تحت تأثیر خودش قرار داده است.
وی تأکید کرد: باید عنوان کنم که آقا محسن در مقاطع مختلف جنگ و عملیاتها متحول کننده و گرهگشا بود و نقش بسیاری در مدیریت هوشمندانه جنگ بر عهده داشت. در بسیاری از مقاطع اصرار ایشان عامل پیروزی در عملیاتهای مهم ما بود. هر جا که فرایند جنگ تغییر کرده و متحول شده جای پای آقا محسن را میبینیم.
سردار غلامپور به روایت خاطرهای از عملیات خیبر پرداخت و گفت: در عملیات خیبر، شدت آتش دشمن در جزایر شدید بود و شیمیایی هم میزد. آقا محسن تماس گرفتند و گفتند آنجا چه خبر است؟ گفتم آقا محسن فقط این را به شما بگویم که دشمن به حدی که روی سر ما آتش و بمباران میریزد ما که هیچ، خودش هم خسته شده است! شکم یک هواپیمایی بزرگ را پر از نبشی و آت و اشغال میکند و روی سر ما میریزد. روز چهارم و پنجم عملیات خودم را به قرارگاه رساندم تا وارد سنگر شدم تا چشمش به من افتاد لبخندی زد و به شهید محلاتی بدون مقدمه گفت که ایشان سفیر ما در عراق هستند!
در ادامه سرلشکر دکتر محسن رضایی ضمن تبریک پیشاپیش به مناسبت ایام دهه فجر با تشریح ردههای فرماندهی در جنگ، تصریح کرد: ایران در صدههای قبل فاقد دانش عملیات در ردههای نظامی بود اما در دفاع مقدس به این دانش ارزشمند و بزرگ رسیدیم.
وی ادامه داد: در جریان دفاع مقدس فرماندهانی شکوفا شدند که در دنیا کمنظیر هستند و برای نمونه هیچ خط دفاعی دشمن مقابل حسین خرازی یا احمد متوسلیان یارای مقاومت نداشت.
فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس با اشاره به اهمیت دو شهر سوسنگرد و خرمشهر در دوران جنگ تحمیلی گفت: نبرد در این شهرها در تحلیلهای نظامی جایگاه مهمی دارند و مقاومت این دو شهر از سقوط کل خوزستان جلوگیری کرد و سردار غلامپور نقش مهمی در مقاومت سوسنگرد داشت.
بنابر این گزارش در پایان این مراسم ضمن تجلیل از خانواده شهید سیافزاده و دستاندرکاران جلد اول و دوم کتاب تاریخ شفاهی سردار غلامپور و همچنین کتاب گویای جلد اول از این مجموعه، از کتاب "تاریخ شفاهی دفاع مقدس به روایت سردار احمد غلامپور" رونمایی شد.