دادگاه رسیدگی به شکایت خانواده شهدای مدافع امنیت؛ از محکومیت جیشالظلم تا نقش آمریکا در حمایت از تروریستها
دادگاه رسیدگی به شکایت خانواده شهدای مدافع امنیت خاش - زاهدان از آمریکا (به دلیل حمایت این کشور از گروهکهای تروریستی) صبح امروز (چهارشنبه) در شعبه ۵۵ دادگاه آمور بینالملل با حضور جمعی از خانوادههای شهدا برگزار شد.
«حسینزاده» رئیس دادگاه رسیدگی به دادخواهی خانواده شهدای حادثه تروریستی خاش - زاهدان طی سخنانی در این دادگاه، با بیان اینکه این دادگاه به دادخواهی ۳۹ نفر دادخواه ایرانی علیه ۳۲ تبعه خارجی با موضوع مطالبات خسارت مادی، معنوی و تبیین ناشی از جرح و شهادت توسط گروهک تروریستی تحت حمایت آمریکا برگزار شده است، گفت: دادگاه حاضر بر اساس ماده یک و بند ۱ و ۲ ماده ۶ خود را صالح به استماع و رسیدگی به دادخواهی خانواده شهدای حادثه تروریستی خاش - زاهدان میداند.
رئیس دادگاه گفت: در پرونده حاضر به دلیل اینکه آمریکا به کرات مصونیت دولت و مسئولیت قضایی ما را نقض کرده خود را صالح به رسیدگی این پرونده میداند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به جنایتهای آمریکا و حمایت از گروهکهای تروریستی دولت و قوه قضائیه مکلف به استماع دادخواهان و تحت تعقیب کیفری آمریکا و سران آن را دارد.
آمریکا مسئول شهادت ۱۷ هزار شهروند ایرانی است
«حسین صادقزاده» وکیل خانوادههای شهدا و جانبازان اقدام تروریستی جاده خاش به زاهدان در ادامه دادگاه اظهار داشت: دولت ایالات متحدهی آمریکا و مسئولین، کارگزاران، نهادهای دولتی و خصوصی این کشور پس از انقلاب اسلامی و پیش از آن با انواع اقدامات خصمانه علیه مردم ایران مسبب شهادت هزاران تن شدند.
وی گفت: آمریکا از طریق گروهک تروریستی جیش العدل (به عنوان عامل خود)، در غروب روز ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ اتوبوس حامل تعدادی از نیروهای سپاه پاسداران را پس از اتمام مأموریت مرزبانی و در حال بازگشت مشارالیهم به خانه، مورد حملهی انتحاری قرار داد که منجر به شهادت ۲۷ نفر و زخمی شدن ۱۳ تن دیگر شد.
صادقزاده خاطرنشان کرد: این اقدام تروریستی در حالی شکل گرفت که نیروهای سپاه پاسداران در حال جنگ نبودند و گروهک تروریستی جیشالعدل نیز با انتشار بیانیهای در کانال تلگرامی خود مسئولیت این انفجار را پذیرفت.
وکیل خانواده شهدا افزود: همواره دولت ایالات متحده آمریکا، یکی از دولتها ایجادکننده، پرورش دهنده و تقویت کنندهی تروریسم در جهان بوده است. این دولت در طول صدسال گذشته، در منطقه غرب آسیا با هدف سلطه بر منابع اقتصادی و مالی و استثمار مردم منطقه، حضور غیر مشروع و غیر قانونی داشته است. بر هیچ کس پوشیده نیست که دولت ایالات متحده آمریکا به منظور تحقق اهدافش، دست به هر اقدام غیرانسانی و غیر قانونی میزند. یکی از شیوههای این دولت برای حضور دائمی در منطقه و مقابله با مخالفانِ حضور غیرقانونیاش، ایجاد، حمایت و تقویت گروههای تروریستی به منظور رعب و وحشت میان مردم عادی، بی ثباتی و ناامنی و مقابله با مردم منطقه توسط این گروههای تروریستی است.
وی خاطرنشان کرد: دولت آمریکا با ایجاد و تقویت گروهکهای تروریستی و حمایت به صورت نیابتی باعت شهادت ۱۷ هزار نفر از اتباع ایرانی شده است.
همسر شهید خادمی: آمریکاییها جرات مقابله و رویارویی با نیروهای مسلح ما را ندارد
«زهرا یادگار صالحی» همسر شهید علی خادمی در ادامه با حضور در جایگاه با بیان اینکه در زمان شهادت همسرم ما دارای سه فرزند بودیم، اظهار داشت: با وجود همسرم زندگی آرام و بدون دغدغهای داشتیم و ایشان برای من همسری مهربان و برای فرزندانشان دوستی باوفا و دلسوز و الگویی بی بدیل بود.
همسر شهید خادمی گفت: با بودن همسرم احساس امنیت و آرامش داشتیم و فرزندانمان با وجود پدرشان از آینده مطمن بودند، اما سرنوشت تقدیری شوم برای ما رقم زد و دشمنان این مرز بوم با اقدام تروریستی او و همرزمانش را به شهادت رساندند.
یادگار صالحی گفت: رسالت پاسداران حفط مرزها بود، اما دشمنان خصوصا آمریکا و ایادی دست نشانده او از جمله اسرائیل با هم دستی گروهکهای تروریستی بارها و بارها به حریم امن کشورمان حمله کردند و در بهمن سال ۹۷ بار دیگر جنایت کردند و با اقدامی ناجوانمردانه همسر و همرزمان او را به شهادت رساندند.
وی با تاکید بر اینکه آمریکاییها جرات مقابله و رویارویی با نیروهای مسلح ما ندارد و اقدام به استخدام و تشکیل گروهکهای تروریستی از جمله جیش الطلم کردند، خاطرنشان کرد: دشمنان خیال میکنند که سربازان این کشور را کشتند، آنها زندهاند و ما خانواده شهدا با تمام سختیها ایستادهایم و با لطف خداوند و دعای همسر شهیدم که همیشه و همه جا همراه ما است و با الگو گیری از حضرت زهرا (س) چیزی جز زیبایی در این مسیر سخت نمیبینیم.
براتی: حمایت مالی، رسانهای و آموزشی گروهکهای تروریستی توسط آمریکا
«ابوذر براتی» از جانبازان حادثه تروریستی خاش - زاهدان با بیان اینکه دولتمردان دروغگوی آمریکا حقوق بشر را همواره قربانی اهداف خود میکنند و امروز میبینیم که در غزه با حمایت از رژیم صهیونیستی چه جنایتهایی انجام میدهند، اظهار داشت: آمریکا با ایجاد گروهکهای ترویستی و حمایت مالی، رسانهای، آموزشی و تجهیزاتی دست به جنایتهای مختلفی میزنند.
براتی با اشاره به حادثه تروریستی خاش - زاهدان در بهمن ماه سال ۱۳۹۷ گفت: ما پس از ۲۰ روز ماموریت در حال برگشت بودیم که همرزمانم با ذوق و شوق با خانواده و فرزندان خود تماس گرفته و خبر از بازگشت میدادند، اما این بار بازگشت مثل همیشه نبود و مورد حمله گروهک جیش الظلم قرار گرفتیم.
این جانباز حادثه تروریتسی با تاکید بر اینکه من در این حادثه دچار سوختی صورت و بدن شدم و پس از هفتهها در بیمارستان در حالت نیمه جان خانواده خود را دیدم، خاطرنشان کرد: امروز جیگر من برای همرزمان و خانواده آنها که نتوانستند دیگر همدیگر را ببینند همواره میسوزد.
براتی با بیان اینکه علاوه بر تامین امنیت اقدامات مردمیاری در مرزها انجام میدادیم، اظهار داشت: راهاندازی بیمارستان صحرایی، توزیع اقلام و کالای اساسی بین خانوادههای نیازی، بازسازی منازل و مدارس، هماهنگی برای برق رسانی به روستاها و بهسازی جادههای منطقه از جمله این اقدامات بود.
پدر شهید سید ثارالله موسوی: تقاضای اشد مجازات برای سردمداران اصلی آمریکا دارم
پدر شهید سید ثارالله موسوی در ادامه این دادگاه در جایگاه حاضر شد و گفت: پسرم یک زندگی آرام و سراسر عشق و محبت داشت و کنار خانواده با صمیمیت زندگی میکرد. این شهید والامقام دارای ۳ فرزند بودند که سومین فرزند در روز تشییع پیکر شهید، ۱۱ ماهه بود. بسیار پرتلاش و پرکار بود به انواع و اقسام کارها تسلط داشت. قبل از غروب آفتاب بیست و چهارم بهمن ماه با پسرم تماس گرفتم و گفتم کجا هستید که گفت ما از منطقه خیلی دور شدیم و در نزدیکی زاهدان هستیم و انشاالله فردا به کاشان میرسیم و این آخرین باری بود که با پسرم صحبت کردم.
وی افزود: این حادثه به قدری سنگین بود که مسئولین آن زمان اعلام کردند تا شعاع ۱۰۰ متری این انفجار قطعههای بدن این عزیزان را جمع آوری میکردند و در روز تشییع با توجه به وضعیتی که پیکر پسرک داشت حتی اجازه ندادند او را ببینیم، این حادثه اثرات روحی بدی روی همه گذاشت.
وی افزود: این عزیزان برای برقراری امنیت کشور رفته بودند بیش از ۲۰۰ کیلومتر از منطقه مرزی دور شده بودند و با لباس شخصی بدون هیچ گونه سلاحی توسط این گروهک آمریکایی جیش الظلم شهید و جانباز شدند. آمریکا، چون توان رویارویی مستقیم با این عزیزان را نداشت ناجوانمردانه در مسیر بازگشت به این عزیزان حمله کردند و این جنایت را مرتکب شدند.
پدر شهید سید ثارالله موسوی از شهدای حادثه تروریستی زاهدان گفت: تقاضا رسیدگی کامل چه از لحاظ مادی و معنوی همچنین محکومیت این جنایتکاران که سردمدار اصلی آنها آمریکا است را داریم.
قایی: آمریکا مستقیم بر جنایات جنگی و ضد بشری تروریستها شریک است
قایی وکیل دوم پرونده حادثه تروریستی خاش زاهدان با حضور در جایگاه گفت: در اثر ظهور گروهک تروریستی جیش الظلم مورد حمایت آمریکا، ناامنی، جنایتها، تهدیدها و تجاوزهایی در سیستان و بلوچستان ایجاد شده بود، بنابراین برای بازگرداندن امنیت به این منطقه با دستور فرمانده سپاه لشکر ۱۴ امام حسین برای مبارزه با تروریستها تحت امر آمریکا، اعزام به سیستان شدیم جنایتهای گروه جیش الظلم ضد بشر و تجاوز غیرقانونی آمریکا و ادامه جنایتهای آمریکا بوده است. در هم تنیدگی تروریست به گونهای است که گروههای تروریستی مانند جیش الظلم، داعش و القاعده با استفاده از امکانات فضای مجازی به ترویج دیدگاههای تکفیری و منحرفانه خود اقدام میکنند.
وی افزود: آمریکا مستقیم بر جنایات جنگی و ضد بشری آنها شریک است و باید پاسخگو این خسارتهای مادی و معنوی غیر قابل جبران مردم مظلوم سیستان و بلوچستان و خانوادههای شهدا باشد هنوز ماشین رسانهای آمریکا در شبکههای رسانهای آشکار از تروریستها حمایت میکند و باید برای این همه حمایت و ترویج جنایت پاسخگو و در مراجع بین المللی محاکمه شوند هیچ دادگاه و مرجع بینالمللی تحت سلطه قدرتهای بزرگ و استعمارگر نمیتواند عدالت را در مورد آمریکا و تروریستهای دست پرورده آمریکا جاری کند با این وجود اطمینان داریم نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران میتواند با ظرفیتهای قانونی موجود مجازات قانونی و بازدارندهای را برای دولت و مقامات تروریستی آمریکا در این پرونده صادر و ابلاغ کند این دادگاه برملا کننده بخشی از اهداف شیطانی و جنایات دولت آمریکا و مزدوران آنها است.
قایی وکیل پرونده حادثه تروریستی زاهدان اظهار کرد: دولت آمریکا قطعاً در تشکیل تقویت و پشتیبانی از اقدامات تروریستی گروههای تروریستی نقش مستقیم و موثری را بازی میکند. اگر حمایت آمریکا نبود عملاً گروههای تروریستی شکل نمیگرفت از نظر زمانی تا این حد نمیتوانست مقاومت کند همچنین اقدامات تروریستی این گروه تا این حد مخرب و ویرانگر را نبود. حمایت آمریکا از گروههای تروریستی بنا به اصول و استراتژیهای از پیش تعیین شده برای تامین منافع نامشروع آمریکا شکل گرفته است.
وی ادامه داد: در جهت اثبات نقش آمریکا در جنایت گروه تروریستی جیش العدل در دادخواست علاوه بر اسناد رسمی منتشر شده که بخشی از آنها رسانهای شده است اقدامات عملی دولت آمریکا در حمایت از گروههای تروریستی نه تنها علیه صلح و امنیت بین المللی و منطقه بوده است بلکه باعث کشته شدن نیروهای امنیتی ایرانی و تعلق خاطر اولیای دم و خانواده آنها شده است با عنایت به ماهیت دعوای مطروحه نه تنها مسئولیت متوجه دولتهای کنونی و سابق آمریکا بلکه متوجه دیگر افراد حقیقی و حقوقی خواندگان است.
وکیل خانواده شهدا بیان کرد: سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی ایران بر اساس مدارک به دست آمده از نیروهای دستگیر شده این گروه تروریستی، این گروه را وابسته به سازمانهای اطلاعاتی آمریکا میداند و آن را جیش الظلم میخواند هرچند آمریکا نیز در کنار دیگر کشورها این گروه را تروریست میشناسد، اما بر اساس مدارک و مستندات سازمانهای امنیتی ایران که قابل استعلام است به درستی وابستگی این گروهک تروریستی به آمریکا را مشخص میکند هیچ برآورد مالی نمیتواند ارزش شهدای این واقعه تروریستی را که توسط گروهک جیش العدل که با حمایت آمریکا انجام شده و موجب به شهادت رساندن ۲۷ نفر و جانبازی ۱۲ نفر از بهترین جوانان این کشور شده است را ارزش گذاری کند انتظار ما این است که این دادگاه حداکثر محکومیت قانونی و بازدارنده را برای دولت و مقامات تروریست پرور آمریکا در نظر گیرد.
وکیل پرونده حادثه تروریستی زاهدان در پایان بیان کرد: با توجه به خسارات متعدد وارده به موکلان و خانوادههای آنها همچنین حساسیت موضوع از دادگاه درخواست میکنم چند موکل دیگر که از ابعاد دیگر میخواهند به موضوع بپردازند در جایگاه قرار گیرند.
جانباز حادثه تروریستی خاش- زاهدان: حمایت آمریکا از تروریستها بهمنظور ضربه زدن به انقلاب اسلامی است
سپس رسول کریمی جانباز حادثه تروریستی خاش- زاهدان در جایگاه قرار گرفت و اظهار داشت: تمامیت ارضی یک اصل در حقوق بینالملل است که به دولتهای مستقل این حق را میدهد از مرزها و خاک کشور خود در برابر سایر دولتها پاسداری کنند.
وی با تشکر از قوه قضاییه به دلیل برگزاری این دادگاه بینالمللی که چهره واقعی آمریکای جنایتکار را برملا میکند، عنوان کرد: دولت مستکبر آمریکا با هدف مقابله با انقلاب اسلامی ایران با تهدید مرزها و نفی استقلال و تمامیت ارضی و به منظور ضربه زدن به امنیت و آرامش مردم ایران، گروههای تروریستی را از نظر مالی، نظامی و تسلیحاتی حمایت کرده و میکند. تسلط این گروهکهای تروریستی بر منابع اطلاعاتی و سلاحهای آمریکایی گویای این امر است.
این جانباز ادامه داد: چرا با وجود اینکه آمریکا شعار مبارزه با تروریست را سر میدهد به دنبال نابودی این گروهکهای تروریستی نیست؟ عملیات تروریستی در گلزار شهدای کرمان، عملیات تروریستی در جاده خاش- زاهدان و عملیات تروریستی در راسک چابهار از جمله نمونههای حمایت آمریکا از اقدامات تروریستی در ایران است.
وی با تاکید بر اینکه خسارت این اقدامات تروریستی به هیچ عنوان قابل جبران نیست، گفت: هیچ چیزی ارزش برابری با خون شهدا و رنجهای جانبازان و خانوادههای آنها را ندارد و نمیتواند فقدان حضور آنها را در ذهن و ضمیر ما جبران کند، اما این دادخواست حقوقی میتواند بخش بسیار کوچکی از تالمات روحی ما را بکاهد. از ریاست دادگاه تقاضا داریم حداکثر محکومیت قانونی و بازدارنده را برای دولت و مقامات تروریست آمریکا صادر کند.
کریمی ادامه داد: من در این حادثه پای راست و چشم چپ خود را از دست دادم و پای چپم نیز دچار آرتروز و از کار افتادن انگشتها شد. من چهار فرزند دارم که پس از مجروحیت من دچار ضربات روحی فراوانی شدند. آیا دولت آمریکا میتواند لطمه روحی که به کودکان بیگناه من وارد شد را جبران کند؟ گناه ما چیست که برای امنیت سرزمینمان خدمت کردیم؟
سپس قاضی دادگاه عنوان کرد: رویکرد دادگاه حقوقی بینالملل تهران در خصوص خسارت مادی و معنوی بدین شرح است که خسارت مادی صرف نظر از اتلاف، نقص و کاهش ارزش مد نظر ماست. در خصوص خسارت معنوی جانبازان مفهوم این خسارت متفاوت از خانواده معظم شهداست. موضوع خسارت معنوی خانواده شهدا در قالب تاسف و تاثر از دست دادن عزیز متصور است. این موضوع در مورد خانوادههای جانبازان نیز در قالب تالمات و تاثرات روحی و جسمی ناشی از جراحات قابل طرح است. این دادگاه در خصوص دعوای تقدیمی ارزیابی و نوع جبران خسارت تصمیم مقتضی را خواهد گرفت.
خواهر شهید رضا رحیمی: جنایات آمریکا امروز بر کسی پوشیده نیست
رویا رحیمی خواهر شهید رضا رحیمی مدافع در جایگاه قرار گرفت و گفت: رضا تنها پسر خانواده بود و میخواستیم یک خانه دو طبقه بخریم که بعد از ازدواج کنار خودمان باشد. چند روز قبل از آخرین ماموریتش، به خواستگاری برای او رفتیم. دو سه روز بعد هم برای همیشه از او خداحافظی کردیم. ۲۰ روز بعد از شهادت برادرم وقتی به خانه برگشتن دیگر پدرم را نشناختم چراکه تمام موی سر و صورتش سفید شده بود و من نیز یک شبه مرد شدم چراکه بعد از او تمام بار زندگی روی دوش من افتاد. جایی که جلوی پدرم زانو زدم و گفتم دیگر پسری نداری، اما من هستم. میدانستم مسئولیت سختی را قبول میکردم.
رحیمی گفت: وقتی فشارهای روحی ناشی از شهادت برادرم با آن مشکلات ناشی از موج گرفتگی دفاع مقدس که آنهم از غذا دستپخت صدام، همان نوکر آمریکا بود با هم جمع شوند، باعث میشود تا دیگر پدرم صدای ما را نشنود و دلداریهای ما آرامش نکند. بسیار سخت بود تا پدرم تمام هزینهای را که برای مراسم عروسی پسرش کنار گذاشته بود را خرج مراسم ۳ و ۷ و چهلمش کند، اما نداند که یک پسر رفت و یک خانواده و یک نسل رفت.
وی افزود: همه مادرها وقتی فرزند خود را از دست میدهند در آخرین لحظات او را میبینند و با او وداع میکنند، اما مادرم بخاطر آسیبی که به بدن یک دانه پسرش وارد شده بود برای همیشه از دیدار او محروم شد. از خواهر ۱۱ سالهام بگویم که قبل از این اتفاق درس خوان و شاد بود، اما بعد از این اتفاق تبدیل به دختر ساکتی شده که سکوتش همه ما را نگران کرده است. آیا انفجار اتوبوس فقط ۲۷ کشته داشت و یا اینکه ۲۷ خانوار را داغدار کرد، در این حمله نه تنها ۲۷ نفر از جوانان صالح و خدمتگزار کشور را به شهادت رساندند ۲۷ خانوار را با مشکلات عدیده روحی و جسمی روبرو کردند.
این خواهر شهید گفت: از آنجا که جیش الظلم با یهتر است بگویم جیش الظلمی که عدل و عدالت را در قتل و غارت و ترور میبیند و فرزند والدی همچون آمریکاست که پاکستان را به مثابه مهمانسرایی برای آموزش این وحشیان تبدیل کرده و عربستان را به خدمت انان گمارده است از محضر دادگاه خواهشمندم، دادخواهی ما خانوادههای شهدا را به گوش آمریکای جنایتکار برسد. امروزه اقدامات آمریکا بر کسی پوشیده نیست.
همسر شهید بابایی: پسرم هنوز برخی شبها برای پدرش گریه میکند
همسر شهید روح الله بابایی از خواهانهای پرونده در جایگاه قرار گرفت و گفت: خانواده ما قبل از این حادثه تروریستی مانند دیگر خانوادههای شهدا، به خوبی و آرامی سپری میشد. شهید بزرگوار نعمتی بود که خداوند نه تنها به من و فرزندانم بلکه به پدر و مادر و اقوام عنایت کرده بودند. او تمام خود را برای دیگران میخواست و همواره در کمک به دیکران همه تلاش خود را میکرد.
وی افزود: شهید بزرگوار ستون اصلی خانواده و بستگان بود. خبر شهادت او و همرزمانش شوک بزرگی برای ما بود. آنها در راه بازگشت از ماموریت بودند که به شهادت رسیدند. کسی گمان نمیکرد چنین نامردی در حقشان شود و این گروهک سنگدل و تحت حمایت آمریکا، حمله تروریستی انجام دهد. بماند که با این شهادت شیرازه زندگی ما و ۲۶ نفر شهید دیگر از هم پاشیده شد.
همسر شهید روح الله بابایی گفت: همه همسران شهدا در کنار نقش مادری، نقش پدر بودن و ستون خانواده شدن را نیز بر دوش گرفتند، اما چه کسی برای ما تکیهگاه است. صدمات این حادثه برای فرزندانم مختص به یک روز و حتی چند سال نبوده و تبعات این حادثه تا سالها با فرزندانمان است. حتی اگر بزرگ شوند باز هم غم بزرگ مشکلات زیادی بر دوش خود حمل میکنند. فرزند کوچکم که در زمان شهادت پدرش ۱ سال و ۷ ماه بیشتر نداشت با خبر شهادت پدرش دچار مشکل گفتاری شد و تا ماهها دچار مشکل و دچار لکنت شد و هم اکنون که ۶ سال از زمان شهادت پدرش میگذرد بر سر کوچکترین مسئله که توان انجام آن را نداشته باشد، عصبی میشود و شروع به گربه میکند.
وی گفت: پسر بزرگم که در زمان شهادت پدرش کلاس اول دبستان بود آن شب حادثه با کارنامه خود و با دندان شیری که افتاده بود، منتظر پدرش بود تا بعداز رسیدن او به مغازه رفته و هدیهای را که قولش را گرفته بود را بخرد. اکنون بعد از ۶ سال، کافی است که من بخواهم از خانه دور شوم، فرزندم دل نگران میشود که مبادا من هم بروم و مانند پدرش برنگردم. پسرم هنوز برخی شبها گریه میکند و ابراز ناراحتی از نبود پدرش میکند.
همسر شهید روح الله بابایی گفت: ایمان دارم شهید ناظر است و در همه جا یاریام میکند، اما فرزندانم هنوز به این درک نرسیدهاند، بنده به نمایندگی از خانواده شهدا آنچه از خسارت روحی و جسمی بیان داشتم تنها گوشهای از ناراحتیهای جسمی و روحی که روزانه با آن درگیر هستیم را بیان کردم. فرزندان شهیدی داریم که از غم دوری پدر دچار تشنج و بیماریهای اعصاب و روان شدند و دارو مصرف میکنند.
وی گفت: آیا نه اینکه این اقدام تروریستی در محیط یک کشوری انجام گرفته است؟ آیا این تجاوز به حریم کشوری نیست؟ مگر نه این است که بعد از این حادثه آمریکا حمایت خود از عاملان این حمله اعلام کرد. من و خانواده تمام شهدای این حادثه بخاطر تجاوز به حریم امن کشور خواستار برخورد و اشد مجازات برای این گروهک تروریستی و حامی آنها آمریکا هستیم.
در ادامه پناه پور برادر شهید این حادثه گفت: شهدای این حادثه برای تامین امنیت منطقه سیستان و بلوچستان فعالیت داشت که در زمان برگشت به خانه به شهادت رسید. در درجه اول از مجامع بین المللی و حقوقی درخواست مجازات عاملان این جنایت را دارم. در خصوص میزان جبران خسارت غیر جبران خانواده شهدا چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ چه توجیهی برای حمایت از گروههای تروریستی وجود دارد؟
وی افزود: در حال حاضر همسر و فرزندان شهید مشکلات زیادی دارند. تاریخ چه جوابی برای این جنایات دارد. این جنایات در چتر حمایتی آمریکا رخ داده است. با توجه به مدارک موجود، از دادگاه درخواست دارم با توجه به خسارتهای ایجاد شده برای خانواده شهدا، این دادخواهی را تا احقاق حق پیگیری کند.
حق شناس: این حمله تروریستی خسارتهای زیادی به خانواده شهدا زده است
حق شناس یکی از جانبازان این حادثه گفت: از سال ۷۳ عضو بسیج هستم در ماموریتهای مختلف برای خدمت به حضور حضور پیدا میکردم. از طرف سپاه پاسداران در شهرستان خاش که حدود ۲۰ روز در این ماموریت بودیم که در زمان برگشت، گروهک جیش الظلم حمله تروریستی انجام داد. این جنایت خسارتهای زیادی به خانواده شهدا زده است.
وی گفت: ضمن محکوم کردن این جنایت، شکایت خود را از مسبین و حامیان این گروه تروریستی که آمریکا است، اعلام میکنم و خواستار جبران خسارت این جنایت هستم.
در پایان صادق زاده وکیل خانواده شهدا گفت: از دادگاه استدعای رسیدگی و صدور حکم مبنی بر محکومیت خواندگان و به انضمام تعیین خسارت تنبیهی را دارم. همچنین درخواست تعیین خسارت تاخیر تادیه از زمان وقوع جنایت تا زمان اجرای رای به صورت تضامنی را از دادگاه خواستارم.
حسین زاده قاضی دادگاه گفت: کلیه خسارتهای مادی ناشی از ضررهای معنوی هم قابل مطالبه است. به عنوان مثال فرزندان شهید هم اگر دچار مشکل شدند نیز خسارت آنها قابل مطالبه است.
وی افزود: در این پرونده ۲۷ نفر از افراد نیروهای مسلح کشورمان بدون داشتن سلاح و در زمان برگشت از ماموریت به شهادت رسیدند؛ لذا دادگاه معتقد است حادثه جاده خاش به زاهدان یک اقدام کاملا تروریستی است. دادگاه با رعایت اصل بی طرفی برای تمام خواندگان پرونده ابلاغ ارسال کرده است و تمام خواندگان از برگزاری دادگاه اطلاع داشتند. دادگاه استعلامهایی از نهادهای مربوطه انجام داده که مشخص شده گروهک جیش الظام با حمایت مستقیم آمریکا تجهیز شده است از این حیث تقصیر خواندگان برای دادگاه محرز است و ظرف مدت قانونی حکم صادر خواهد شد.